Sørget for mer «politi» i gatene

Se bildene fra homoparaden i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) i første rekke, paraderte tusenvis av homofile og lesbiske gjennom Oslos sentrumsgater lørdag.

Paradesjef Hallvard Øren anslår overfor NTB at godt over fem tusen mennesker deltok i den årlige homoparaden i forbindelse med Skeive dager. Han mener minst 50 000 mennesker så paraden der den snirklet seg igjennom sentrumsgatene fra Platous gate på Grønland, opp Karl Johans gate og endte i Pride park på Rådhusplassen.

- Det har vært en helt gedigen opplevelse. Å stå på toppen av Karl Johan og se det folkehavet var helt enormt, sier Øren.

Politikere i front Flere profilerte politikere, med barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken - omtitulert til homominister for anledningen - i spissen, gikk sammen med mer fargerike innslag. Som seg hør og bør kunne paraden by på alt fra ekstravagante transer, brannmenn i bar overkropp og uniformsbukser, lærhomser, bamseklubben og trimlesber i skjønn forening.

Ingen av dem lot seg synlig provosere av en skjeggete tilhører med en stor plakat som proklamerte at homofili er en trussel mot nasjonens sikkerhet. Demonstranten fikk latter, pekende fingre og regnbueflaggvifting i svar på sine utfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.