Sørget for mer «politi» i gatene

Se bildene fra homoparaden i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) i første rekke, paraderte tusenvis av homofile og lesbiske gjennom Oslos sentrumsgater lørdag.

Paradesjef Hallvard Øren anslår overfor NTB at godt over fem tusen mennesker deltok i den årlige homoparaden i forbindelse med Skeive dager. Han mener minst 50 000 mennesker så paraden der den snirklet seg igjennom sentrumsgatene fra Platous gate på Grønland, opp Karl Johans gate og endte i Pride park på Rådhusplassen.

- Det har vært en helt gedigen opplevelse. Å stå på toppen av Karl Johan og se det folkehavet var helt enormt, sier Øren.

Politikere i front Flere profilerte politikere, med barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken - omtitulert til homominister for anledningen - i spissen, gikk sammen med mer fargerike innslag. Som seg hør og bør kunne paraden by på alt fra ekstravagante transer, brannmenn i bar overkropp og uniformsbukser, lærhomser, bamseklubben og trimlesber i skjønn forening.

Ingen av dem lot seg synlig provosere av en skjeggete tilhører med en stor plakat som proklamerte at homofili er en trussel mot nasjonens sikkerhet. Demonstranten fikk latter, pekende fingre og regnbueflaggvifting i svar på sine utfall.

Ingen ubehageligheter - Nei, vi har ikke opplevd noen dramatikk, ubehageligheter eller uforutsette hendelser. Det har bare vært ren glede hele veien, sier Øren.

Homsene fortsatte feiringen i den såkalte Pride park på Rådhusplassen, hvor det skulle være show av Valkyrien Allstars og Eskimo, som skulle framføre pridelåta «It Gets Better».

Der skulle også de årlige paradeprisen, homofrydprisen og æresprisen deles ut.

Feiringen fortsetter søndag med blant annet grilling og avslutningsfest.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer