Sørget over de døde etter branntragedie på nattklubb

17 av de 113 døde etter tragedien i Perm i Russland ble begravet i dag. Det er nasjonal sørgedag i landet.

SØRGER: En mor gråter etter å ha mistet sin datter i en nattklubb-brannen i Perm i Russland. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel/Scanpix
SØRGER: En mor gråter etter å ha mistet sin datter i en nattklubb-brannen i Perm i Russland. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Flaggene hang på halv stang og underholdningsprogram var avlyst over hele Russland i dag. Landet sørger over de 113 ofrene som fredag kveld døde etter en branntragedie på en nattklubb i millionbyen Perm i Russland.

Tragedien på nattklubben «Den halte hest» er en av de verste i nyere tid, og den verste siden nattklubb-brannen i Buenos Aires i 2004, da nesten 200 personer døde. Ulykken i Perm ble varslet klokka 01.20 lokal tid lørdag - 21.20 norsk tid fredag.LandesorgSørgende la klynger av røde og hvite blomster i ei lang linje utenfor inngangen til klubben i Perm, 1150 kilometer øst for Moskva. President Dmitry Medvedev har erklært dagen i dag som nasjonal sørgedag i Russland.

Med terrorbomben som rammet toget mellom Moskva og St. Petersburg, der 27 personer mistet livet, friskt i minne, var russiske myndigheter raskt ute med å avvise at det var snakk om et terrorangrep.

Vitner til brannen fortalte kort tid etter hendelsen at et innendørs lysshow, et såkalt «kaldt fyrverkeri», plutselig hadde kommet ut av kontroll. Et plastmatariale i taket hadde tatt fyr og brannen kan ha utviklet kullos. Plastmaterialet var ikke godkjent. Fyrverkeriet var anskaffet i anledning av at «Den halte hest» feiret åtteårs-jubileum i helga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer