REKTOR: To elever på Stenbråten skole kom ikke på skolen torsdag morgen. 2. og 4. klassingen ble funnet drept. Rektor Eva-Ma Marman på Stenbråten skole har sin tyngste dag på jobben noensinne.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
REKTOR: To elever på Stenbråten skole kom ikke på skolen torsdag morgen. 2. og 4. klassingen ble funnet drept. Rektor Eva-Ma Marman på Stenbråten skole har sin tyngste dag på jobben noensinne. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

Sorgtung dag på skolen

- Dette er et sjokk for oss alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Rektor Eva-Ma Marman (56) har en av sine tyngste dager på jobben. Hun og elevene på Stenbråten skole har mistet to av sine elever i tragiske omstendigheter. I dag står det en tom pult i 2. klasse og en tom pult i 4. klasse.

- Det er helt ufattelig. To av skolens elever er borte. Det er vanskelig å ta innover seg både for oss og elevene, sier en tydelig preget rektor. Hun skjønte det da hun så 21 nyhetene på tv i går kveld og begynte å sette i gang skolen krisehåndtering.

- Tankene har dreid seg om hvordan man skal ivareta de ansattes, elevenes og foreldrenes behov og følelser. I dag tidlig kom to prester fra Mortensrud menighet og medarbeidere fra PP-tjenesten som har bistått oss i arbeidet. Prestene har gått rundt i de seks klassene som er på andre og fjerde klassetrinn for å prate med og lytte til elevene. De har også snakket med de øvrige eleven på skolen, sier Marman.

Etter skoletid i dag vil lærere og øvrig støtteapparat samle seg på lærerværelset for gå gjennom hva de vil gjøre videre i saken.

- Det tar vi i plenum senere i dag. Vi må lytte til elevenes behov og hvordan de opplever denne situasjonen. Vi vil vurdere tiltak, blant annet om vi skal ha en minnestund, sier rektor.

- Hvordan synes du elevene takler det så langt?

- Hver klasse har valgt å markere det på sin måte. Jeg har stort sett vært opptatt med presse i dag, men jeg har skjønt at noen har lagt ned blomster på de tomme pultene i klasserommene, sier rektor Eva-Ma Marman.

Politiet ønsker fortsatt ikke å si noe om hva som førte til, eller hvordan familiefaren Saeid Ahmadzadeh (41) tok livet av sin kone (37), datter (9), datter (7) og baby (14 dager).

Politiet antar at den 41 år gamle mannen som ble funnet død i Gjersjøen i Akershus natt til torsdag, drepte sin kone og deres tre barn før han tok sitt eget liv.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet sier til Dagbladet at politiet så langt ikke er kjent med noen forhistorie eller konflikt som kan bidra til å forklare drapene.

Naboer har fortalt Dagbladet at familien ikke er blitt sett siden tirsdag.

Styreleder Zahid Bhatti i borettslaget kjente begge de drepte jentene på sju og ni år godt, fordi de ofte kom på besøk for å leke med hans egen datter.

Den antatte gjerningsmannen er fra Iran.

Mannen skal først ha bodd i Fauske og deretter i Tromsø, før han flyttet til Kongsvinger i 1994.

I 1998 flyttet han videre til Oslo, hvor han bodde flere steder før familien kjøpte leilighet på Mortensrud i 2004.

Les også:

Saeid Ahmadzadeh (41) drepte familien og seg selv

- Vi får kanskje aldri vite hva motivet var

DREPT: Søstrene (7 og 9 år). Foto: Privat
DREPT: Søstrene (7 og 9 år). Foto: Privat Vis mer