Sorgtung onkel kom hjem til Norge

Tydelig preget av nevøens død kom Arne Næss senior til Norge i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arne Næss senior (91) og kona Kit-Fai Tsui (53) landet på Gardermoen i går kveld, etter en lang reise fra Hongkong. Filosofen var tydelig tynget av sin nevøs død.

- Det er helt forferdelig det som har skjedd. Men klatrer du mye, så kan dette skje - da kan man falle ned, sa han til Dagbladet på Gardermoen i går.

Arne Næss junior (66) hadde et nært forhold til sin onkel. Da Dagbladet snakket med seniors kone Kit-Fai tidligere denne uka, sa hun: - Lille-Arne har alltid hatt en spesiell plass i Store-Arnes liv.

Familien vurderer en privat bisettelse med bare de nærmeste og gode venner. I så fall kan det bli aktuelt med en mer omfattende minnestund seinere. Det forteller advokat Erling Lind, de pårørendes talsmann.

- Når det gjelder bisettelsen, er verken form, tid eller sted ennå bestemt, sier Lind.

Ris kirke er aktuell. Her ble Arnes hans mor, Kirsten «Kikki» Næss, bisatt i 2001.

Prest Per Anders Nordengen (50) skal forrette i gravferden.

- Verken tidspunkt for begravelsen eller hvordan den vil foregå, er klarlagt. Det får vente til familien kommer i morgen. Familien er oppmerksom på at gravferden vil ha nasjonal interesse, og vil i løpet av helga ta stilling til hvordan dette skal håndteres, sier presten.

For Nordengen var det en selvfølge å stille opp for familien da han ble spurt om å forrette i begravelsen. Han ble kjent med Arne Næss og Camilla Astrup da han døpte deres to sønner, som nå er tre og snart ett år gamle.

- Jeg kom innpå familien gjennom disse to begivenhetene. Livet består av både glede og sorg. Derfor setter jeg pris på å få være til stede under begravelsen også, sier Nordengen, som satt sammen med familien utover tirsdagskvelden etter at de hadde mottatt dødsbudskapet.

SORGTUNGE: Arne Næss senior og fru Kit-Fai Tsui.