Sorgtung tilbaketur

DRAMMEN (Dagbladet): Flere av brannfolkene som ble skadd i eksplosjonen i Bragernestunnelen var i går tilbake på ulykkesstedet. Blant dem var den nytilsatte branningeniøren Irene Romkes. Hun var på sin første utrykning da katastrofen skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Branningeniør Irene Romkes støttet seg til krykker etter skadene hun pådro seg i bena under eksplosjonen. Hun ble skrevet ut fra Buskerud Sentralsykehus onsdag kveld.

- Jeg orker ikke å snakke om dette nå, sa hun på henvendelse fra Dagbladet i går.

Noen uker

Branningeniøren, som er den første kvinnelige brannmannen ved Drammen brannstasjon, hadde bare vært på jobben noen uker før katastrofen skjedde.

Den skjebnesvangre utrykningen tirsdag var en del av opplegget for å gjøre seg kjent med arbeidsplassen.

I går vendte hun og andre brannfolk tilbake til forvridd jernskrap og svidde vrakdeler, og fikk selv se hvor voldsom eksplosjonen tirsdag ettermiddag var.

Etter det Dagbladet erfarer var befaringen ikke i regi av etterforskerne ved Drammen politikammer.

- Vi forsøker å få til avhør av de involverte i løpet av fredag. Vitneobservasjoner er viktig for å finne den endelige årsaken til ulykken, sier etterforskningsleder Lars Sether ved Drammen politikammer.

Teknikere fra Kripos og Drammen politikammer arbeidet i hele går kveld på ulykkesstedet.

Undersøkelsene var i første rekke knyttet til området foran selve tunnelinngangen.

Brannsjef Torgeir Andersen brukte dagen i går til samtaler med kolleger og pårørende.

- Det var godt å snakke ut med dem, til tross for alt det triste. Det var ille å være så langt unna og bare kunne følge ulykken via media, sier Andersen, som avbrøt ferien på Svalbard straks han fikk beskjed om hendelsen.

Brigadeleder Terje Olsen, som hadde ansvaret for mannskapene under ulykken, og som selv ble skadd, var i går nede på brannstasjonen for å besøke kollegene.

Den savnede arbeideren, Trond Lauvlid (39), ble funnet omkommet i førersetet på hjullasteren inne i tunnelen.

BEFARING: Blant brannfolkene som i går besøkte ulykkesstedet var den nytilsatte branningeniør Irene Romkes. Hun var med på den katastrofale utrykningen tirsdag.