Sorgtungt farvel

RINGSAKER (Dagbladet): Tett i tett, med bøyde hoder, satt de sørgende. De tok et sorgtungt farvel med en sønn, en bror og en venn, og Stine med en kjæreste - som følge av den rå og meningsløse volden i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går ble Bernt Christian Vegard Thon Reppe (24) bisatt i en fullsatt Ringsaker kirke.

Høylytt snufsing og stille tårer for Bernt, som ble et tilfeldig offer for et skudd i Oslo-natta for en uke siden. Den vakre hymnen «Amazing Grace» innledet seremonien, framført av Kjersti Reppe, nygift med avdødes eldste bror.

- Vi står her, hjelpeløse. Livet blir rett og slett ett nummer for stort. Det koster å åpne øynene å vite at en ny dag begynner uten Bernt Christian. Han var et menneske med stor omsorgsevne, godt likt, kvikk i replikken. Bernt var aldri en som gikk forbi. Han var en som så og som strakk ut en hånd, sa fungerende sokneprest Vidar Brekke i Ringsaker prestegjeld.

Før han fortsatte:

- Det er ironisk at Bernt endte sitt liv slik han gjorde, som et offer for blind vold. Ikke en eneste liten provokasjon lå til grunn. Han var rett og slett på feil sted til feil tid. Når risikoen blir så stor bare ved å ta seg en bytur, kan noen og hver miste lysten til å leve. Men slik kan vi ikke leve. Slik vil vi ikke leve! Slik ble vi heller ikke skapt til å leve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer