Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sorgtungt farvel

RINGSAKER (Dagbladet): Tett i tett, med bøyde hoder, satt de sørgende. De tok et sorgtungt farvel med en sønn, en bror og en venn, og Stine med en kjæreste - som følge av den rå og meningsløse volden i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble Bernt Christian Vegard Thon Reppe (24) bisatt i en fullsatt Ringsaker kirke.

Høylytt snufsing og stille tårer for Bernt, som ble et tilfeldig offer for et skudd i Oslo-natta for en uke siden. Den vakre hymnen «Amazing Grace» innledet seremonien, framført av Kjersti Reppe, nygift med avdødes eldste bror.

- Vi står her, hjelpeløse. Livet blir rett og slett ett nummer for stort. Det koster å åpne øynene å vite at en ny dag begynner uten Bernt Christian. Han var et menneske med stor omsorgsevne, godt likt, kvikk i replikken. Bernt var aldri en som gikk forbi. Han var en som så og som strakk ut en hånd, sa fungerende sokneprest Vidar Brekke i Ringsaker prestegjeld.

Før han fortsatte:

- Det er ironisk at Bernt endte sitt liv slik han gjorde, som et offer for blind vold. Ikke en eneste liten provokasjon lå til grunn. Han var rett og slett på feil sted til feil tid. Når risikoen blir så stor bare ved å ta seg en bytur, kan noen og hver miste lysten til å leve. Men slik kan vi ikke leve. Slik vil vi ikke leve! Slik ble vi heller ikke skapt til å leve.

Derfor er det også at vi skal ta innover oss dette slagordet - stopp volden. Vi skal ta det innover oss i en slik grad at det blir en del av vår livsholdning. Hvis mange nok klarer å få slagordet stopp volden ut i sine hender og føtter og sin væremåte, da kan det være at vi klarer nettopp det å stoppe volden, sa soknepresten.

Søsteren Eli minnet sin bror med å spørre hvorfor så ufattelig mange uskyldige mennesker gjennom tidene er blitt fratatt livet på de mest brutale vis.

- Det er en smerte som ikke er til å bære, sa hun ved sin brors båre.

Så ble Bernt Christian Vegard Thon Reppes kiste ble båret ut i den overskyede juli-ettermiddagen. Voldens fjerde dødsoffer på tre år i hovedstaden, er stedt til hvile.

<B>FAMILIE OG VENNER I SORG:</B> I går ble 24-årige Bernt Christian Vegard Thon Reppe bisatt i Ringsaker kirke. Unggutten døde etter å ha blitt tilfeldig truffet av et pistolskudd på utestedet Snorre Kompagniet i Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!