- Sørheim og Husby i samme sak 51 ganger

I retten kalles de parhester, men inntil nå har ingen kunnet svare på hvor ofte de deler rettssal.

PARHESTER: De rettspsykiatrisk sakkyndige Synne Sørheim og Torgeir Husby forlater Ila Fengsel etter å ha tilbragt rundt tre timer med terroristen Anders Behring Breivik. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PARHESTER: De rettspsykiatrisk sakkyndige Synne Sørheim og Torgeir Husby forlater Ila Fengsel etter å ha tilbragt rundt tre timer med terroristen Anders Behring Breivik. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rettspsykiater Synne Sørheim antydet for retten i går at hun har samarbeidet med makker Torgeir Husby rundt 15 ganger. Det reelle tallet er mer enn tre ganger så høyt.

Det bekrefter Den rettsmedisinske kommisjonen over Dagbladet.

«Parhester» Kritikken mot psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby har haglet siden de la fram sin rettsmedisinske rapport om Anders Behring Breivik 29. november i fjor. De to konkluderer med at Breivik er utilregnelig, og ikke kan straffes.

Det synet framholdt de da de for første gang tok til motmæle mot kritikken i går.

Men også retten ville at de to skulle besvare noe av kritikken som har kommet mot dem - blant annet påstanden om at de er «parhester» - at de ofte opptrer sammen som rettspsykiatere.

Spørsmålet ingen har kunnet eller villet besvare er hvor ofte de har hatt oppdrag i retten sammen, og hvor tett de står hverandre faglig.

- Rundt 15 ganger - Begrepet parhest ble brukt om dere i går, påpekte dommer Arntzen, og ville ha et svar.

Synne Sørheim svarte:

- Det er helt riktig at Husby og jeg har hatt mange saker sammen. På bakgrunn av det som ble sagt i går har jeg sett over de sakene jeg har hatt, jeg har hatt 26 forskjellige medsakkyndige de siste seks årene. Det er forskjellig hvor mange saker jeg har hatt med hver, fra én til kanskje 15, svarte Sørheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer