Sørkoreansk munk tente på seg selv i protest

Kritisk skadd etter sexslave-protest. 

Sørkoreansk munk tente på seg selv i protest
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En sørkoreansk munk er kritisk skadd etter at han satte fyr på seg selv i protest mot at Sør-Korea er enige med Japan om erstatning for sexslaver holdt under andre verdenskrig.

Den 64 år gamle mannen er lagt inn på sykehus med tredjegradsforbrenning flere steder på kroppen og skader på vitale organer. Han er bevisstløs og trenger hjelp til å puste, opplyser en ansatt på sykehuset i Seoul hvor munken er lagt inn.

Munken tente på seg selv lørdag under en demonstrasjon for å avsette president Park Geun-hye, opplyser politiet.

I en notatblokk har mannen beskrevet Park som en forræder på grunn av en avtale hennes regjering inngikk med Japan i 2015. Målet med avtalen var å få slutt på mange tiår med konflikt om de mange tusen koreanske kvinnene som ble brukt som sexslaver for japanske soldater før og under andre verdenskrig.

I henhold til avtalen skal Japan finansiere en stiftelse som skal opprettes for å hjelpe dem som ble holdt som såkalte «trøstekvinner». Som motytelse, skulle Sør-Korea slutte å kritisere Japan for praksisen og håndtere Japans klage på en statue som er oppført til minne om «trøstekvinnene» utenfor det japanske konsulatet i Busan. Japan har kalt hjem sin ambassadør i protest mot minnesmerket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer