Sørkoreanske journalister får overvære ødeleggelsen av Nord-Koreas atomanlegg likevel

Nord-Korea snur og gir grønt lys til de åtte sørkoreanske journalistene som ble nektet innreise til landet i forbindelse med nedleggelsen av et atomtestanlegg.

SKAL ØDELEGGES: En gruppe utenlandske journalister er nå på plass i Nord-Korea for å dekke ødeleggelsen av landets anlegg for atomprøvesprengninger i Punggye-ri, sett på dette satellittbildet fra mars i år. Foto: Airbus Defense and Space / 38 North / AP NTB scanpix
SKAL ØDELEGGES: En gruppe utenlandske journalister er nå på plass i Nord-Korea for å dekke ødeleggelsen av landets anlegg for atomprøvesprengninger i Punggye-ri, sett på dette satellittbildet fra mars i år. Foto: Airbus Defense and Space / 38 North / AP NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En liten gruppe utenlandske journalister ankom Nord-Korea tirsdag. De sørkoreanske journalistene var også invitert, men hadde ikke fått bekreftelse fra Pyongyang før avreise. Onsdag fikk de likevel grønt lys av gjenforeningsdepartementet.

- Myndighetene vil sette i gang nødvendige tiltak for journalistene, som å godkjenne innreise til Nord-Korea og tilby transport, het det fra departementet.

Avlyste møte

De andre journalistene som får anledning til å overvære ødeleggelsen av testanlegget i Punggye-ri, kommer fra USA, Russland, Kina og Storbritannia. Dette er ventet å skje en gang mellom onsdag og fredag, avhengig av været.

Nord-Korea ventet i det lengste med å gi et klart ja til de sørkoreanske journalistene, noe som fikk enkelte til å spekulere i det hadde noen sammenheng med forverringen i forholdet mellom de to nabolandene.

Nord-Korea avlyste nylig et planlagt toppmøte, noe de begrunnet med en pågående militærøvelse i som Sør-Korea avholdt i samarbeid med USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer