DANSER: Sørkoreanske soldater som er utstasjonert nær grensen til Nord-Korea tar nå av seg militærfottøyet og tar på seg ballettsko for å lære seg å slappe av. Her blir soldater lært opp ved en militærbase i Paju. REUTERS/Kim Hong-Ji
DANSER: Sørkoreanske soldater som er utstasjonert nær grensen til Nord-Korea tar nå av seg militærfottøyet og tar på seg ballettsko for å lære seg å slappe av. Her blir soldater lært opp ved en militærbase i Paju. REUTERS/Kim Hong-JiVis mer

Sørkoreanske soldater får ballett-terapi

Sørkoreanske soldater som er utstasjonert nær grensen til Nord-Korea tar nå av seg militærfottøyet og tar på seg ballettsko for å lære seg å slappe av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én gang i uken får nå en gruppe sørkoreanske soldater som er utstasjonert nær den demilitariserte sonen langs grensen til Nord-Korea, undervisning i ballett. Målet er å redusere stressnivået.

– Det bygger seg opp mye spenning her siden vi oppholder oss ved frontlinjen, og det gjør at jeg noen ganger føler meg usikker, sier den 23 år gamle sersjanten Kim Joo-hyeok til Reuters.

– Men ved hjelp av ballett klarer jeg å beholde roen og gjenfinne balanse, samt utvikle vennskap med mine soldatkolleger, sier Kim.

Ballerinaen Lee Hyang-jo ved det nasjonale ballettinstituttet instruerer soldatene. Hun sier at hun i starten var usikker på hvordan hun kunne gjøre ballett nyttig for dem.

– Men etter hvert som soldatene lærte seg stadig mer ballett, begynte de å le mer og har det kjekt sammen, og når jeg ser det, skjønner jeg at dette er verdt bryet, sier hun.

Ballett er ingen dans på roser, bedyrer samtidig oberstløytnant Heo Tae-sun.

– Ballett krever mye fysisk styrke og er svært bra for å styrke muskulaturen, øke fleksibiliteten og korrigere kroppsholdningen, sier Heo.

(NTB)