Sørlandet kan få kombinert psykiatri- og barnevernsinstitusjon

Etter drapet i Kristiansand sier barneminister Solveig Horne (Frp) at det er aktuelt å legge en institusjon som kombinerer barnevern og psykiatri til Sørlandet.

KOMBINERE: Barneminister Solveig Horne sier det er aktuelt å kombinere barnevern og psykiatri på Sørlandet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KOMBINERE: Barneminister Solveig Horne sier det er aktuelt å kombinere barnevern og psykiatri på Sørlandet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Nå skal jeg gå så langt at jeg sier at Sørlandet er en svært aktuell kandidat for å få en slik institusjon, sier Horne til Fædrelandsvennen.

Ifølge en forskningsrapport fra NTNU har hele 76 prosent av barn og ungdom i barnevernsinstitusjoner en eller annen form for psykisk lidelse. Det er en av grunnene til at Horne og helseminister Bent Høie (H) sammen ønsker et prøveprosjekt med opprettelsen av såkalte kombinasjonsinstitusjoner. Dette er institusjoner hvor barn i barnevernets omsorg også får psykisk helsehjelp.

- Det vi har sett, gjelder spesielt der hvor barn og unge trenger hjelp både fra psykiatrien og barnevernet, og disse har ikke hatt et godt nok samarbeid. Altfor mange barn faller mellom to stoler, sier Horne.

Det er Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som sammen med Helsedirektoratet skal avgjøre plasseringen av institusjonene.

- Vi har sagt at dette skal være oppe å stå forhåpentligvis allerede neste år. Det er helt klart at det er behov for en felles institusjon for de barna og ungdommene som trenger en så tett og god oppfølging av både barnevern og psykisk helsevern, sier Horne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer