Sørlandskvinne dømt til ti års fengsel i Ecuador

Dømt for kokainsmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sørlandskvinnen som ble tatt med tre kilo kokain på en flyplass i Ecuador i februar, er dømt til ti års fengsels for narkotikasmugling, melder avisa Lindesnes som følger rettssaken i Ecuador med reporter Christina Quist.

Rettssaken startet i 16-tida i dag og kvinnen fikk dommen bare tre timer senere. Hun var selv ikke til stede i rettssalen, men deltok via video-overføring, skriver avisa.

- Jeg vet ikke hva kokain er, jeg har aldri brukt det før og aldri sett det før, forklarte kvinnen i retten.

Hun har hele tida hevdet sin uskyld. Kvinnens forsvarer ba om frifinnelse for kvinnen, som hevder seg lurt av en ecuadoriansk mann hun møtte på internett, skriver NTB.

Den 51 år gamle kvinnen anket dommen på stedet, skriver avisa Lindesnes.

Kvinnen har forklart at hun ble kjent med en mann i Ecuador over internett. Til retten forklarte hun at hun trodde det var dokumenter i kofferten. Det viste seg at det lå kokain i et skjult rom i kofferten.

- Som en del av inspeksjonen ble det stukket hull i deler av kofferten. Da sylen ble tatt ut, var det et hvitt, kremaktig stoff festet på den. Da vi testet stoffet, testet det positivt for kokain, forklarte et vitne fra politiet i retten.

Kvinnens lokale forsvarer, advokat Oswaldo Trujillo Santillan, sa at politiet brøt loven da de anholdt sørlendingen på flyplassen, fordi de ikke leste opp rettighetene hennes på norsk.

- Jeg ber om at vi holder oss til saken, svarte dommeren da.

Politiet mener kvinnen forsto hva som skjedde da hun ble pågrepet, takket være den nettbaserte og automatiske oversetteren til Google.

- Vi satte oss begge ved datamaskinen og Google translate. Det var noen vanskeligheter med oversettelsen, men mitt inntrykk var at hun forsto det som ble sagt, forklarte en politimann for retten

Dagbladet kommer med mer.