Sørlending tatt for KRIGSFORBRYTELSER

Afghaneren med norsk statsborgerskap er anklaget for flere drap og grove krigsforbrytelser.

KRIGSFORBRYTESER: - Vi har siktet en norsk statsborger av afghansk opprinnelse for drap og krigsforbrytelser, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos. Ugjerningene skal skjedd mellom 1992 og 2000. Foto Knut Falch / SCANPIX
KRIGSFORBRYTESER: - Vi har siktet en norsk statsborger av afghansk opprinnelse for drap og krigsforbrytelser, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos. Ugjerningene skal skjedd mellom 1992 og 2000. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Min klient nekter for å ha gjort noe galt. Han forstår ikke at Kripos har siktet ham for flere drap og krigsforbrytelser i Afghanistan, sier advokat Svein Kjetil Stallemo til Dagbladet.

Advokat Stallemo er oppnevnt som forsvarer for mannen i 50 åra, som i går ble framstilt for fengsling i Kristiansand tingrett. Tingretten besluttet å varetektsfengsle norsk-afghaneren for fire uker med brev- og besøksforbud.

Taliban-fiende Norsk-afghanerens ugjerninger skal ha skjedd i perioden 1992 og fram til år 2000.

- Han tilhørte Nord-Alliansen som er fiender av Taliban, sier advokat Svein Kjetil Stallemo.

- Vi har pågrepet og fått fengslet en mann. Vedkommende er siktet for krigsforbrytelser og drap i Afghanistan, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos til Dagbladet.

Zimmer ønsker ikke å gå ut med detaljer om den alvorlige drapssiktelsen.

Holder kortene tett - Etterforskningen er i en innledende fase. Derfor ønsker jeg ikke å si mer enn av vi har pågrepet og siktet en norsk-afghaner for drap. Krigsforbrytelsene skal ha skjedd i perioden 1992 og fram til 2000, sier Zimmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.