STERK SNØ: Det er krevende kjøreforhold på Sørlandet. Foto: Tor Erik Schrøder
STERK SNØ: Det er krevende kjøreforhold på Sørlandet. Foto: Tor Erik SchrøderVis mer

Sørlendingene bør la bilen stå

Snøkaos i Agder-fylkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kraftig snøvær kombinert med stiv kuling gir store trafikale problemer på Sørlandet i dag.

- Vi har store trafikkproblemer over hele Vest-Agder. Det er uhyggelig vanskelige kjøreforhold. Folk som ikke har bruk for bilen bør prøve å la den stå, sier Kjell Arne Fossheim, distriktsleder i UP til Dagbladet. 

Han forteller at det har blåst og snødd i hele dag.

- Det er kanskje kommet 10-15 centimeter, men på grunn av vinden så legger det seg i hauger, forteller han.

Spesielt vanskelige kjøreforhold er det mellom Flekkefjord og Kristiansand. Klokken 13.10 ble det meldt om full stopp i Steinslandsbakken, ifølge Fædrelandsvennen, og det er kolonnekjøring på europavei 39 mellom Lyngdal og Vigeland.

Stiv kuling
Vegvesenet oppdaterer veiinformasjonen på sine nettsider.

Vakthavende meteorolog ved Meterologisk institutt Jan Erik Brandt sier til Dagbladet at det de neste timene vil fortsette å blåse og snø kraftig på Sørlandet.

- Vinden blåser opp i stiv kuling i Agder-fylkene, og det snør jevnt. Vinden vil nok få det til å føles som det snør mer enn det faktisk gjør, sier Brandt, som råder folk til å la bilen stå inntil vinden har gitt seg.

- Det er glatt, og dårlige kjøreforhold. De nærmeste par timene er det nok lurt å la bilen stå, sier Brandt rundt klokka 1440.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge operasjonsleder i Agder politidistrikt er det foreløpig ikke meldt om ulykker.

Forsiktig
Men politiet ber folk om å ta det forsiktig.

I løpet av kvelden vil snøen og vinden roe seg, og morgendagen vil sågar by på fint vær i Agder-fylkene. Snøføyka vil heller ikke flytte seg lenger nord.

Det kan komme omkring 5 centimeter snø på Østlandet i morgen, men det vil bli under langt roligere omstendigheter enn den intense vinden Sørlandet ser i dag. Temperaturmessig er det mellom 8-10 minusgrader på det snøherjede Sørlandet, mens gradestokken på Østlandet kan måle ned i 20 minusgrader.

Brandt rapporterer ellers om stabilt og fint vintervær.

Også på andre siden av Skagerrak er det sterk snø. Danske medier melder om svært krevende kjøreforhold. «Skynd dere hjem», sier det danske vegvesenet.

Foto: Tor Erik Schrøder
Foto: Tor Erik Schrøder Vis mer