- Sørlendingene skal få se at jeg blir en god fylkesmann

Nyutnevnt fylkesmann Øystein Djupedal (48) lar seg ikke affisere av knallhard kritikk om partikameraderi og dårlig politisk håndverk.

- GLEDER MEG HEMNINGSLØST: Øystein Djupedal (48) var mannen alle ønsket å snakke med i dag fordi han fikk jobben som fylkesmann i Aust-Agder selv om han sendte inn søknad til jobben én måned for seint. Foto: Scanpix
- GLEDER MEG HEMNINGSLØST: Øystein Djupedal (48) var mannen alle ønsket å snakke med i dag fordi han fikk jobben som fylkesmann i Aust-Agder selv om han sendte inn søknad til jobben én måned for seint. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er sjelden at statsrådskontoret til Heidi Grande Røys er så stappfullt som det var under utnevningen av fire nye fylkesmennene i Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Oppland og Aust-Agder i dag.

Utnevnelsen av SV-politiker og tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal gjorde saken annerledes: «Partikameraderi» og «slett politisk håndverk», var bare noen av de kritiske kommentarene som kom i går og i dag.

- Det er en meget overraskende måte denne utnevnelsen skjer på. Djupedal søkte jo etter fristens utløp, og det har ikke vært noen ekstern utlysning sånn at også andre kunne søkt, sier redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa, til Dagbladet.no.- Det blir spennende å se hvordan statsråden forklarer dette, fortsetter han like før pressekonferansen med de fire nye fylkesmennene og fornyingsminister Heidi Grande Røys fant sted i formiddag.

- Ikke kameraderiEt kvarter forsinket kom de nye fylkesmennene og Heidi Grande Røys til pressekonferanse, med Øystein Djupedal i spissen. Fornyingsministeren var tydelig fornøyd med å få besøk av så mange mediafolk og benyttet anledningen til å fortelle hva en fylkesmanns jobb innebærer. Så kom god-ordene om Norges nye fylkesmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer