Sørlendinger skeptiske til kronprinsen og Mette-Marit

Sørlendingene er mer skeptiske til samboerskapet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby enn folk andre steder i landet, viser en meningsmåling Opinion har foretatt for Fædrelandsvennen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver tredje sørlending mener det er galt av kronprins Haakon og Mette-Marit å flytte sammen før de har inngått ekteskap, mens 36 prosent mener at dette bidrar til å svekke kongedømmets stilling.

En landsomfattende meningsmåling i mai viste at 73 prosent av de spurte synes det var greit at kronprins Haakon kan være samboer før han gifter seg. Og i en tilsvarende undersøkelse tidligere denne måneden svarte 20 prosent at de har fått en mer negativ innstilling til monarkiet som følge av kronprinsens forhold til Mette-Marit.

Det er markerte aldersforskjeller i synet på kongelig samboerskap også på Sørlandet. Bare 36 prosent av dem som er over 60 år synes det er i orden med samboerskap mens hele 76 prosent a v dem som er under 30 år godtar at kronprinsen og kjæresten bor sammen.

(NTB)

MINDRE POP HJEMME: Hver tredje sørlending mener det er galt av kronpirsen og Mette-Marit å flytte sammen. Her fra et nattklubb-besøk på årets Quart-festival.