Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sørøst-asiatiske børser kraftig ned

HONGKONG (NTB-AFP): Aksjekursene på børsene i Sørøst-Asia gikk kraftig ned i dag på grunn av rykter om at Indonesia ville erklære moratorium på sin svære utenlandsgjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også de europeiske børsene, inkludert børsen i Oslo, ble hardt rammet av nervøsiteten i Asia. Børsene både i London, Paris og Frankfurt gikk ned med om lag 1 prosent i morgentimene.

  Hongkong-børsen stupte med 3.9 prosent til under det psykologiske 9000-nivået, mens Singapore-børsen falt med 8 prosent før den gikk litt opp og endte 7.43 under dagen før.

 Også i Filippinene, Tokyo og Sør-Korea var det nedgang.

Panikkartet

Hittil har børsene i Singapore og Filippinene sluppet lett unna uroen for krisen, men nedgangen i dag ble betegnet som nesten panikkartet.

  Bakgrunnen for nervøsiteten var først og fremst ryktene om et indonesisk gjeldsmoratorium, men også frykt for høyere renter og for at valutakrisen i Sørøst-Asia skal spre seg og bli enda alvorligere, ifølge aksjemeklerne.

 Enkelte frykter også en devaluering av den kinesiske valutaen yuan.

  Hang Seng-indeksen i Hongkong tapte 359 poeng og endte på 8894 poeng, det laveste nivået siden sommeren 1995.

  Det var den sjette dagen på rad at aksjekursene sank i Hongkong.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!