Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sørpe full pilot arrestert - hadde drukket to flasker vin og fem øl

Blåste til nær ti ganger over lovlig nivå, bare 50 minutter før flyet skulle lette.

ARRESTERT: En japansk pilot ble forrige uke arrestert på Heathrow flyplass i London, bare 50 minutter før flyet skulle lette. Foto: Michi Ono / Kyodo News / AP / NTB Scanpix
ARRESTERT: En japansk pilot ble forrige uke arrestert på Heathrow flyplass i London, bare 50 minutter før flyet skulle lette. Foto: Michi Ono / Kyodo News / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En japansk pilot som ble arrestert på Heathrow på søndag har innrømmet å ha drukket store mengder alkohol kort tid før han skulle fly.

Den 42 år gamle mannen, som jobber for Japan Airlines, ble arrestert på Heathrow flyplass etter at han blåste til langt over lovlig nivå under en promilletest.

Ifølge New York Times var det bussjåføren, som fraktet piloten og hans kolleger til Heathrow, som slo alarm. Han kjente alkohollukten på ånden til mannen. Bare 50 minutter før flyet skulle lette, ble 42-åringen pågrepet av politiet på flyplassen. En promilletest viste at han hadde drukket opp et promillenivå på nær 10 ganger det lovlige nivået for piloter.

- Beklager

Britiske myndigheter opplyser at mannen har innrømmet å ha drukket to flasker med vin og fem bokser med øl, få timer før han skulle fly til Tokyo, ifølge avisa.

Japan Airlines sier i en uttalelse at de tar hendelsen på det største alvor:

- Vi beklager til alle passasjerer og andre som ble rammet av vår ansattes handlinger. Selskapet tolererer ikke slike handlinger, og tar dette på alvor. Sikkerhet er fortsatt vår største prioritet. Vi kommer til å gjennomføre umiddelbare tiltak for å hindre at noe liknende skal kunne gjenta seg, samt for å gjenopprette kundenes tillit til oss, skriver selskapet.

Flyet forlot London-flyplassen én time og ni minutter forsinket, uten den siktede piloten om bord.

FARLIG: En overmodig mikrofly-pilot i Florida, jaktes på av politiet etter at forskrekkede tilskuere fanget denne manøveren på film. - Det er veldig farlig, og virker utrolig dumt, mer enn noe annet, sier et vitne. Video: CNN Vis mer

Tar grep

Japans samferdselsminister Keiichi Ishii har allerede varslet at landet vil stramme inn regelverket rundt alkoholkonsum i flybransjen etter en rekke uheldige hendelser.

- Vi kommer til å bruke alle tilgjengelige midler for å sørge for at flysikkerheten er ivaretatt, sa han før helgen, ifølge New York Times.

Piloter som skal fly fra Norge må forholde seg til et regelverk som krever totalavhold åtte timer før en flygning og 0,2 i promillegrense. Det er også promillegrensa for piloter i Storbritannia.

Den aktuelle piloten blåste imidlertid til 1,89 - altså nær ti ganger over lovlig grense, ifølge BBC. Dommen mot 42-åringen er klar 29. november.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!