TOK DET PENT: Med alle passasjerene på t-banen som tilskuere tok dansken det hele med ro til politiet kom. MMS-FOTO: Jonas Gunerius Larsen
TOK DET PENT: Med alle passasjerene på t-banen som tilskuere tok dansken det hele med ro til politiet kom. MMS-FOTO: Jonas Gunerius LarsenVis mer

Sørpefull danske kjørte bilen i t-banesporet

Stoppet etter 300 meter. - Han har vært flink, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En overstadig beruset danske stolte ikke på sin egen retningssans da han skulle kjøre fra Voksenkollen med retning mot Oslo sentrum i ettermiddag.

I stedet satte han på GPS'en og lot denne føre ham til målet. Dette var lite smart. Nå sitter han i politiets varetekt mens bilen er hos Viking.

- På sommerdekk hadde han kjørt inn ved Skogen stasjon og fulgt t-banesporet 300 meter til han ikke kom lenger, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Da politiet kom til stedet etter å ha fått melding fra Oslo Sporveier klokken 1520, møtte de på dansken.

- Vi vil kalle ham overstadig beruset. Han hadde to i promille. På grunn av beruselse valgte han å kjøre på GPS og tok feil av veien og t-banesporet.

Vanligvis er det strøm i t-banesporet. Men som et bittelite hell i uhell for den fulle dansken går strømmen ifølge politiet over vognene i ledninger på denne strekningen.
Det ble ingen enkel jobb å få fjernet bilen.

- Vi måtte shanghaie en traktor for å få fjernet bilen, så han har vært flink. Banen sto i en time, forklarer Belle.

Et vitne Dagbladet.no har vært i kontakt med sier at dansken tok det hele med ro mens nysgjerrige t-banepassasjerer så på ham fra toget.
- Han satt og drakk kaffe i bilen.