Sørpefulle sjekkere

De to deltakerne i den britiske «Reisesjekken» ble sendt på romantisk middag. I løpet av én time drakk ungdommene opp 30 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Hall (21) og Emma Burns (19) hadde vært med i det britiske sjekkeprogrammet «Blind Date». Etter showet tok produsentene med de to sjekkerne til luksuriøse Gleneagles hotel i Skottland, der de skulle spise en romantisk middag.

Paret ble filmet da middagen begynte, men tv-teamet trakk seg tilbake etter noen minutter for å la sjekkerne få litt tid for seg sjøl. Da gikk de berserk.

- Det var helt utrolig. Da vi forlot dem, fikk de beskjed om at de kunne bestille hva de ville. Regninga kom på 30 000 kroner, sier tv-verten Cilla Black til The Sun.

120 år gammel whisky

Paret bestilte to flasker 1982 Krug Blanc de Blanc champagne. Hver flaske kostet 4000 kroner. I tillegg bestilte de en flaske rødvin av typen 1983 Chateau Mouton Rothschild. Den kostet 8000 kroner. Det var ikke nok, så de føyde på en flaske hvitvin av merket Montrachet Grand Cru, 5330 kroner.

For å toppe drikkegildet, tok de også med en karaffel med 120 år gammel Balmoral single malt whisky. Den greide de nesten tømme. En hel karaffel koster 8670 kroner.

I tillegg til de 30 000 kronene de brukte på alkohol, kostet selve måltidet 1130 kroner.

De to sjekkerne sier de ikke ante hva drikkevarene kostet.

- Jeg har aldri drukket årgangsvin før, og syntes den smakte akkurat som all annen vin. Jeg er ingen vinkjenner, og pleier å kjøpe flaskene på Morrisons for 26 kroner, sier Emma Burns.

Hun ante ikke hvor dyrt restaurantbesøket ble før regninga ble lagt fram for dem.

- Kelnerne fortsatte bare å komme med drikkevarer. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så regninga, sier hun, og tilføyer at det var det var den andre sjekkeren, Michael Hall, som bestilte alt sammen.

Miserabel jente

Hall sier han ble god og full, men at Emma Burns var like skyldig som ham.

- Vi dro til restauranten, og bestilte vel nesten alt de hadde. Alle drikkevarene ble bestilt samtidig. Jeg trodde flaskene kostet 60 pund, ikke 600 pund. Da vi viste regninga til produsenten, fikk hun nesten hjertestans.

Til tross for at ungdommene har fått et minne for livet, blomstret ikke kjærligheten mellom de to stordrikkerne.

- Det var ingen mulighet for at jeg skulle bli forelsket. Hun er den mest miserable jenta jeg noen sinne har møtt, sier Hall.