Sorry, slik starter fotballfesten

Det blir bedre utover uka. Men sola blir i Finmark.

EKEBERGSLETTA, ONSDAG I NORWAY CUP-UKA 2013:  Fuktig blir det på den første kampdag søndag nå også. Og på åpningsshowet lørdag kveld. FOTO: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET.
EKEBERGSLETTA, ONSDAG I NORWAY CUP-UKA 2013: Fuktig blir det på den første kampdag søndag nå også. Og på åpningsshowet lørdag kveld. FOTO: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sorry, Frode Kyvåg, dere 32 000 som skal spille og alle dere andre på sidelinja: det blir en våt og kjølig start på Norway Cup - både under åpningskonserten i kveld og første kampdag søndag.

Og det blir ikke sommer for værminnebøkene neste uke heller - med gledelig unntak for Finnmark.

Lengst nord blir det mest og sikrest med sol i hele kongeriket fram til neste helg.

OSLO VED UKESLUTT:  Slik blir det fram til søndag kveld - best på innsiden av bilruta. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG, DAGBLADET.
OSLO VED UKESLUTT: Slik blir det fram til søndag kveld - best på innsiden av bilruta. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG, DAGBLADET. Vis mer

Men å finne 20 plussgrader mer enn korte blaff noe sted i vårt langstrakte land kommende uke, blir som å åpne den første julepresangen allerede.

Her kan du sjekke været der du skal oppholde deg - uansett hvor på kloden.

Og her er det fuktige og ferske langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt.

Hele søndag
- Det blir regn, grått og kjølig over det meste av Sør-Norge kommende døgn til langt utpå søndagen. Et kraftig uvær fra sør begynte å vise seg innover sørlandskysten allerede i formiddag og jobber seg oppover og innover i landet. Det ligner ikke noen festhelg langs feriekysten i sør og øst med småbåt heller, nei, konstaterer vakthavende meteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt overfor Dagbladet ved 14-tiden - med kollega Marit Helene Jensen som faglig støttespiller for neste uke.

Og så rett til kommende storarrangement Norway Cup, der hver bit av landet er involvert på Ekebergsletta  og store deler av Oslo:

- Det begynner å regne i Oslo ved 17-18-tiden lørdag kveld, og det holder på et døgn, sånn cirka til samme tidspunkt søndag.

- Det kommer rundt 10 millimeter mellom klokka 08 og 14 søndag, og da har det kommet omtrent like mye kvelden og natta i forkant, forklarer meteorologen utfra det hun finner i sin  databank.

Opptil 50 millimeter
Enda våtere blir det ellers på Østlandet. Metereologisk institutt går ut med OBS-varsel om mellom 30 og 50 millimeter fram til søndag kveld i fire fylker.

BJØRVIKA,OSLO SIST TIRSDAG:  En forsmak på helgens fjordvær i hovedstaden. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
BJØRVIKA,OSLO SIST TIRSDAG: En forsmak på helgens fjordvær i hovedstaden. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer

Mandag blir det oppholdsvær med muligheter for noen spredte drypp over Norway Cup, tirsdag og onsdag ligner det på bygevær, mens det blir «bra» fotballvær torsdag, fredag og finaledagen lørdag - med neste søndag på kjøpet.

Helgens trøst fra vakthavende meteorolog Nina Larsgård er at helgeværet over Sør-Norge - som drar seg nordover til Trøndelagsfylkene og Nordland mnadag - ikke blir så hardt og intenst som først varslet.

Dansker på glattisen
Skyer og vindkuler har «gjort fra seg» over Danmark i dag - og det har de gjort til gangs.

Ved en målestasjon i Lillebælt ble det målt 66 millimeter nedbør i løpet av en kort formiddagsstund.

OSLO-VÆR TIDLIGERE I UKA:  Lurt å finne fram paraply og regnjakke resten av denne helgen, også. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
OSLO-VÆR TIDLIGERE I UKA: Lurt å finne fram paraply og regnjakke resten av denne helgen, også. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer

Bilførere i Sønderjylland har hatt følelsen av å kjøre på is i dag, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

- Vi har hatt sju-åtte tilfeller av vannplanning, der biler har snurret rundt og havnet i autovernet, opplyser vakthavende ved Sønderjyllands Politi.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer