MINNESTUND:  Innbyggerne i Årdal samlet seg tirsdag kveld foran rådhuset for å legge ned blomster, tenne lys og minnes de døde. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
MINNESTUND: Innbyggerne i Årdal samlet seg tirsdag kveld foran rådhuset for å legge ned blomster, tenne lys og minnes de døde. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

- Sørsudaneren skilte seg ikke ut

- Vi har ikke opplevd noe annerledes ved ham, jeg forsto det som at han var alene i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL / OSLO (Dagbladet): Dagbladet har vært inne i boligkomplekset der den trippeldrapssiktede 30-åringen bodde sammen med åtte andre asylsøkere. De har vanskelig for å begripe det som har skjedd.

- Det er hjerteskjærende, sier en. Han ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men forteller at det var lite de så til hverandre den korte tida de bodde sammen.

- Vi laget mat hver for oss, og så ellers ikke mye til hverandre, sier han på gebrokkent engelsk.

Skulle pågripes Like innenfor gangen i det mørkebrune huset, henger politisperringene foran døra til den siktede sørsudaneren.

Medbeboer Fescha Eyob står foran. Heller ikke han kan forstå hva som skjedde, som fikk 30-åringen til å gå amok om bord i bussen.

Gjerningsmannen hadde fått avslag på asylsøknaden sin, og skulle etter planen pågripes og sendes med fly ut av landet tirsdag.

Han skulle sendes til Spania, hvor han er fra.

Det er ikke kjent hvorfor mannen valgte å gå om bord i bussen da han gjorde. Like før klokka 18 knivdrepte han alle tre ombord i bussen.

- Skilte seg ikke ut - Så langt det er oss kjent, så satte han seg selv på bussen, sier regionsjef i Hero Norge AS, Bente Dalåker, til Dagbladet.

- Var han meldt savnet av dere da dette skjedde?

- Nei, det var han ikke. Skulle han vært borte i mer enn tre dager, ville vi fått melding om det, men ikke før det, sier hun.

Hun forteller at mannen kom til Norge i april i år, og at han ble flyttet til mottakssenteret i august.

- Han bodde sammen med andre, og skilte seg ikke ut på noen måte. Vi har ikke opplevd noe annerledes ved ham, jeg forsto det som at han var alene i Norge, og ikke hadde familie her, sier Dalåker.

I går ble det klart at sørsudaneren skal forsvares av advokat Fredrik Verling i Bergen. Da Dagbladet snakket med ham i går, hadde han ikke møtt klienten sin.
- Jeg håper å få møte ham i løpet av dagen. Foreløpig har jeg ikke fått beskjed om at det ikke skal være mulig. Jeg må understreke at jeg nylig har fått vite at jeg er oppnevnt som forsvarer, og vet ikke stort mer om saken enn det jeg selv har lest i pressen, sier han.

BODDE SAMMEN: Fescha Eyob bodde sammen med den trippeldrapssiktede 30-åringen. 30-åringen skal ha bodd i leiligheten i omtrent to måneder. Foto: Anita Arntzen.
BODDE SAMMEN: Fescha Eyob bodde sammen med den trippeldrapssiktede 30-åringen. 30-åringen skal ha bodd i leiligheten i omtrent to måneder. Foto: Anita Arntzen. Vis mer
 UKJENT MOTIV:  Det er ikke kjent hvorfor mannen valgte å gå om bord i bussen da han gjorde. Like før klokka 18 knivdrepte han alle tre om bord i bussen. Foto: NTB Scanpix.
UKJENT MOTIV: Det er ikke kjent hvorfor mannen valgte å gå om bord i bussen da han gjorde. Like før klokka 18 knivdrepte han alle tre om bord i bussen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer