Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sørsudanske soldater senket egen båt

Trodde det var en båt fra Sudan.

SOLDAT: Opptil 60 soldater kan ha mistet livet i en båtulykke i Sør-Sudan. På bildet er en sørsudansk soldat som har mistet benet sitt i krigen mot Sudan. Her under en markering i hovedstaden Juba. Foto: Camille Lepage/TOPSHOTS/AFP/NTB Scanpix
SOLDAT: Opptil 60 soldater kan ha mistet livet i en båtulykke i Sør-Sudan. På bildet er en sørsudansk soldat som har mistet benet sitt i krigen mot Sudan. Her under en markering i hovedstaden Juba. Foto: Camille Lepage/TOPSHOTS/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var soldater i det Sør-Sudanske militæret selv som senket båten på Nilen, som førte til at minst ti av deres egne døde, melder nyhetsbyrået AP.

Trodde det var fienden Soldatene trodde de skjøt mot fienden når de senket båten med 170 Sør-Sudanske soldater.

- Båten seilte om natten og passerte en kontrollpost i Lul som forsøkte å stanse den. Da den ikke stanset, avfyrte de skudd mot båten, og så sank den, sier talsperson for hæren Philip Aguer.

De fleste soldatene på det angrepne fartøyet klarte å svømme i land. 50 av dem er fremdeles savnet.

- Regjeringen i Sør-Sudan skal nå etterforske hendelsen, som blir beskrevet som en ulykke, sier Augur.

Forverret konflikt Etter ulykken onsdag ble 112 overlevende plukket opp fra vannet, skriver NTB.

Sør-Sudan ble uavhengig i 2011, men har hatt et urolig start på uavhengigheten.

Konflikten med nabolandet Sudan har forverret seg det siste halve året, og har ført til flere krigshandlinger. Den største utfordringene er hvordan de to landene skal fordele de voldsomme oljeforekomstene i grenseområdene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media