Sort boks funnet

Kan gi svar på årsaken til Airbus-flystyrten på Komorene.

STYRTET: Dette flyet styrtet i Indiahavet natt til i går. Bildet er fra juli 2002. Foto: REUTERS/Thomas Noack/SCANPIX
   REUTERS/Thomas Noack
STYRTET: Dette flyet styrtet i Indiahavet natt til i går. Bildet er fra juli 2002. Foto: REUTERS/Thomas Noack/SCANPIX REUTERS/Thomas Noack Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Et fly fra det jemenittiske flyselskapet Yemenia med 153 personer om bord styrtet i går i Indiahavet i nærheten av øystaten Komorene, nå melder AFP at flyets svarte boks er funnet.

Ifølge AFP, via BBC, vil man starte opphentingen av den svarte boksen  løpet av dagen.

En overlevende er funnet etter flyulykken, en fjorten år gammel jente ble reddet og fraktet til sykehuset i går formiddag.

Funnet feil på flyetDet var dårlig vær og røff sjø da flyet forsvant fra flyplassens radar like før beregnet landing. Frankrikes transportminister, Dominique Bussereau, oppga først været som en sannsynlig årsak til ulykken.

- Opplysningene er noe vage, men det blir sagt at flyet gikk inn for landing, men avbrøt. Da det forsøkte å lande på nytt, gikk det galt, sier Bussereau.

Han sa først at det var lite som tydet på at feil på flyet var årsaken til ulykken, men senere på dagen forandret han oppfatning.

- Flyet ble undersøkt av franske luftfartsmyndigheter i 2007, og det ble påpekt en rekke feil. Flyet har ikke vært i Frankrike siden den gang, understreket Bussereau til kanalen I-tele, via Reuters.To bokserFunnet av den svarte boksen, eller ferdskriveren, kan gi viktige spor i etterforskningen til nøyaktig hva som forårsaket ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer