Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sørum kommune vil ha ekstern skredgransking

Tre mennesker mistet livet. 

STORT SKRED: Tre personer ble tatt av det massive jordraset, og politiet opplyser at disse antas å være omkommet.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STORT SKRED: Tre personer ble tatt av det massive jordraset, og politiet opplyser at disse antas å være omkommet.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ordføreren i Sørum kommune har bedt om en ekstern gransking av skredulykken som krevde tre menneskeliv.

- Vi har sendt et brev til fylkesmannen hvor vi ber om at det blir satt i gang en ekstern gransking av skredulykken, sier ordfører Marianne Grimstad Hansen til NTB.

Det var torsdag forrige uke at et stort leireskred i Sørum kostet tre mennesker livet.

I alt seks arbeidere fra Litauen jobbet med skogsarbeid da raset gikk. Tre av dem kom seg unna, mens tre menn på henholdsvis 43, 27 og 47 år er antatt omkommet.

De tre omkomne drev med helt ordinært skogsarbeid med traktor da de ble tatt av raset.

Raset er 500 x 250 meter stort, og skal ikke være direkte knyttet til skogsarbeidet.

Allerede for to år siden varslet sivilingeniør Stein H. Stokkebø om faren for skred i området i Sørum hvor tre personer trolig mistet livet torsdag.

- Jeg har sett faresignaler flere steder i dette området, jeg har forklart for Sørum kommune hva som kommer til å skje, og hvorfor. Seinest for kort tid siden oppsummerte jeg dette. Jeg anså sjansen for stor for at noe ville skje nå i 2016, sier daglig leder Stein H. Stokkebø i Stokkebø Competanse til Romerikes Blad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!