Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SOS for nynorsk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Nynorsken ligger åpenbart på sotteseng, i hvert fall i Oslo-området og dalstroka innafor. Ikke bare har nynorskforfatteren Edvard Hoem skrevet historiebok om Christiania Roklub på bokmål; nå har også det norske språks angivelige høyborg - Universitetet i Oslo - bedt om å få slippe å bruke nynorsk i sitt informasjonsarbeid. Som statlig institusjon er UiO pålagt en nynorskandel på minst 25 prosent, men klarer ikke engang å oppfylle halvparten, ifølge NRK Østlandssendingen. Universitetet har derfor søkt om dispensasjon fra målloven.
  • Her istemmer vi reaksjonen fra Norsk språkråd: Uakseptabelt og uhørt! Riktignok er det foretatt en undersøkelse blant språkstudenter som viser at interessen for å studere norsk og nordisk er laber - interessen for arabisk er mer enn ti ganger høyere - men studentene ved Norges største universitet kommer fra hele landet, også nynorsktalende distrikter. Derfor er det en nasjonal forpliktelse å bruke hele det norske språket.