Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SOS Méditerranée: Italienske skip skal ta migrantene til Spania

De over 600 migrantene og flyktningene på redningsskipet Aquarius skal overføres til italienske skip og bringes til Spania, melder SOS Méditerranée.

STRANDET: 629 migranter har vært strandet på et skip i Middelhavet siden søndag. En krangel oppstod mellom Italia eller Malta, som begge nektet å ta dem imot. vil ta dem imot. Mandag sa Spania ja til å hjelpe skipet, nå vil også Korsika hjelpe til. Foto: MFS Sea / SOS Mediterranee
STRANDET: 629 migranter har vært strandet på et skip i Middelhavet siden søndag. En krangel oppstod mellom Italia eller Malta, som begge nektet å ta dem imot. vil ta dem imot. Mandag sa Spania ja til å hjelpe skipet, nå vil også Korsika hjelpe til. Foto: MFS Sea / SOS Mediterranee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spania sa mandag ja til å ta imot skipet, som driftes av den franske frivillige organisasjonen SOS Méditerranée.

- Forsyninger vil om kort tid komme til Aquarius fra et italiensk fartøy. Planen fra MRCC (Maritimt redningskoordineringssenter) Roma er at menneskene som er berget, senere skal overføres til italienske skip før de sammen setter kursen mot Valencia havn øst i Spania, skriver SOS Méditerranée på Twitter tirsdag morgen.

Ingen havn
De 629 migrantene og flyktningene, deriblant over 120 barn og flere gravide kvinner, ble plukket opp i Middelhavet lørdag. Noen av dem ble først reddet av den italienske marinen før de ble overført til Aquarius for å bli brakt til land. Skipet ble imidlertid nektet å legge til kai både i Italia og Malta, noe som førte til en dramatisk fastlåst situasjon.

Spanias statsminister Pedro Sanchez sa mandag ja til at skipet kan legge til kai i Valencia, men det tar to-fire dager å seile til spanskekysten, og SOS Méditerranée har gitt klar beskjed om at det er umulig med over 600 mennesker om bord.

Mandag kveld bidro den maltesiske marinen med forsyninger til skipet.

Korsika vil bidra
Tirsdag meldte også myndighetene på den franske øya Korsika at de kan ta imot skipet.

Det er første gang at italienske myndigheter sier nei til å la et skip med migranter og flyktninger legge til kai etter at Italia fikk ny regjering bestående av det sterkt høyreorienterte partiet Ligaen og den populistiske Femstjernersbevegelsen.

Innenriksminister Matteo Salvini mener Italia har tatt imot mange nok migranter og flyktninger, og anser utviklingen i saken som en seier i Italias kamp mot EUs asyl- og flyktningpolitikk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media