SOS Rasisme dømt til å betale 6,8 millioner kroner

SOS Rasisme ble onsdag dømt til å betale 6.808.348 kroner til staten fordi de har mottatt urettmessig statstilskudd.

SOS Rasisme dømt til å betale 6,8 millioner kroner
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Organisasjonen ble dømt for å ha mottatt uberettiget tilskudd fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement, melder NRK.

SOS Rasisme dømmes også til å erstatte saksomkostningene til staten ved Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet med 78.661 kroner.

Grunnlaget for dommen er at organisasjonen har registrert flere medlemmer enn de som var reelle medlemmer i organisasjonen, og derfor har mottatt for mye støtte.

Dommen ble avsagt som en fraværsdom etter at ingen fra SOS Rasisme møtte i retten i Haugesund. SOS Rasismes advokat trakk seg etter en pengekrangel med organisasjonen etter at de ikke hadde gjort opp tidligere regninger.

Dom nummer to Staten saksøkte SOS Rasisme med krav om tilbakebetaling av tildelt støtte på 6,8 millioner kroner. Dette var penger staten mener organisasjonen har fått feilaktig utbetalt, etter å ha innrapportert for høye medlemstall i 2007 og 2009.

I fjor ble SOS Rasisme dømt til å betale 9,7 millioner kroner til Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) etter et lignende søksmål. Denne dommen er anket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer