SOS Rasisme dømt til å betale over 10 millioner kroner

Dommen etter søksmålet for medlemsjuks har falt.

I RETTEN: Nestleder i SOS Rasisme Kenneth Fuglemsmo forlot retten etter vitneavhøret. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
I RETTEN: Nestleder i SOS Rasisme Kenneth Fuglemsmo forlot retten etter vitneavhøret. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SOS Rasisme dømmes til å betale 9 708 501 kroner til Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). I tillegg kommer saksomkostninger.

Dagbladet avslørte allerede i fjor flere falske medlemmer i SOS Rasisme, og har skrevet flere artikkelserier om organisasjonens håndtering av medlemslister.

En tidel Det er konklusjonen i dommen fra Haugaland tingrett, etter rettssaken som gikk over to uker i oktober og begynnelsen av november.

LNU anklaget SOS Rasisme blant annet for omfattende medlemsjuks over flere år, som skal ha ført til for høye utbetalinger i støtte fra en rekke offentlige institusjoner.

Pengene har tidligere blitt utbetalt i støtte til SOS Rasisme, men i fjor varslet LNU at de ville gå til søksmål for å få dem tilbake. LNU mente at SOS Rasisme hadde brutt retningslinjene for å motta støtte.

SOS Rasisme har selv hevdet å ha rundt 40 000 medlemmer de siste årene. LNU mente at antallet støtteberettigete medlemmer ikke var høyere enn maksimum 5000, altså rundt en tidel.

- Fullstendig klar over feil Retten konkluderer i SOS Rasismes disfavør på en rekke punkter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer