- SOS Rasisme har totalt fravær av demokratiske prinsipper

Toppledelsen i SOS Rasisme valgte seg selv til alle verv på årsmøter i flere fylkeslag med tusenvis av medlemmer. De var også de eneste som var til stede.

KRASS KRITIKK : Leder av Akershus barne- og ungdomsråd Hans KristianSolberg er sterkt kritisk til demokratipraksisen i SOS Rasisme. 
Foto:Torbjørn Grønning/Dagbladet
KRASS KRITIKK : Leder av Akershus barne- og ungdomsråd Hans KristianSolberg er sterkt kritisk til demokratipraksisen i SOS Rasisme. Foto:Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Blant de seks instansene som kontrollerer SOS Rasisme for medlems- og pengerot går Akershus fylkeskommune lengst i å beskrive demokrati- situasjonen i organisasjonen.

- Det synes å være et totalt fravær av demokratiske prinsipper, sier leder av Akershus barne- og ungdomsråd (ABUR) Henrik Kristian Solberg til Dagbladet.

I et brev fra januar 2009 med nådeløs kritikk av SOS Rasisme, konkluderer ABUR at ungdomsorganisasjonen med 40 000 medlemmer mangler de demokratiske prinsippene og praksisen som skal til for å få pengestøtte.

Dobbeltroller Solberg behandlet støttesøknaden fra SOS Rasisme. Han trodde ikke sine egne øyne da den vedlagte årsmøteprotokollen fra april 2008 viste at bare tre personer var tilstede, og at de tre valgte seg selv til alle styreverv, uten valgkomite.

«Med 11 oppførte lokallag og 593 medlemmer under 26 år kan ikke dette sies å være demokrati i praksis» skriver daglig leder Hans Kristian Solberg i ABUR i avslagsbrevet.

De tre som ble valgte seg selv til ledertrio utgjør også det sentrale arbeidsutvalget i organisasjonen. Disse er  leder Trond Thorbjørnsen, nestleder Christiane Waalther Muribø og nestleder Ola Melbye Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer