SOS Rasisme-leder anmelder drapstrusler

Sondre Sæbjørnsen ble drapstruet i en video på YouTube.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regionlederen for SOS Rasisme i Agder, Sondre Sæbjørnsen, har levert inn en politianmeldelse etter at det ble lagt fram drapstrusler mot ham i en video på nettet.

En bruker på nettstedet YouTube har lagt ut en video hvor SOS Rasismes logo vises sammen med teksten «Sondre Sebjørnsen: Pass på!».

- Det er i en film sammen med bilder av lokale gutter med våpen og det viser hvorfor vårt arbeid i Kristiansand er viktig. Dette gjør oss egentlig bare enda mer motivert for å få stoppet dem. Det skremmer oss ikke til taushet i hvert fall, sier Sæbjørnsen til Fædrelandsvennen.

Den ukjente brukeren bak videoen har valgt et brukernavn som henspiller på bokstavene HH, en ofte brukt forkortelse for «Heil Hitler» blant nynazister. Også to grupper er anmeldt for å ha kommet med volds- eller drapstrusler mot Sæbjørnsen.

Ut ifra sammenhengen, hvor det er bilder av nazistisk og rasistisk propaganda og medlemmer av gruppen med våpen, og tekster som «Vi har våpen og er ikke redde for å bruke dem, mener jeg at dette er en klar drapstrussel rettet mot meg,» skriver han i anmeldelsen.

Han ber også politiet vurdere om han eller andre medlemmer av SOS Rasisme trenger beskyttelse.
(NTB)