SOS Rasisme-lokaler legges ut for tvangssalg

I Trondheim og Oslo.

SKAL TVANGSSELGES: SOS Rasismes lokaler i Trondheim skal legges ut for tvangssalg. FOTO: LENA KNUTLI / Dagbladet
SKAL TVANGSSELGES: SOS Rasismes lokaler i Trondheim skal legges ut for tvangssalg. FOTO: LENA KNUTLI / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er vedtatt at Aktivisteiendom AS sine lokaler i Trondheim og Oslo skal legges ut for tvangssalg. Aktivisteiendom AS eies av SOS Rasisme.

Det er advokatfirmaet Advokat.no AS og Holla og Lunde Sparebank ved Conecto AS på Hamar som har begjært eiendommene tvangssolgt. Retten har ikke i noen av tilfellene mottatt noen uttalelse fra saksøkte.

Både retten i Oslo og Trondheim har tatt begjæringene til følge, og tvangssalgene gjennomføres som medhjelpersalg.

SOS Rasisme har også lokaler i Haugesund, men Haugaland Tingrett har ikke mottatt noen begjæring om tvangssalg av disse lokalene. SOS Rasisme har investert i flere eiendommer med penger bevilget til antirasistisk arbeid.

Dagbladet avslørte sommeren 2010 at flere falske identiter var registrert i SOS Rasismes medlemsregister, og i 2011 ble organisasjonen dømt for omfattende medlemsjuks.

Staten og andre støttegivere krever tilbake nesten 20 millioner kroner i utbetalt støtte fra SOS Rasisme, og de er stengt ute fra nasjonale støtteordninger.

SOS Rasisme mener selv de ikke har drevet med medlemsjuks og har anket dommen.

Dagbladet har også avslørt hvordan sentrale personer i organsasjonen har hentet ut store pengesummer i form av godtgjørelser som er i strid med skatteforskriften og til private ferier.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å nå daglig leder i SOS Rasisme Kjell Gunnar Larsen og nestleder Kenneth Fuglemsmo for en kommentar. De har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

SKAL TVANGSSELGES: Lokalene til SOS Rasisme i Pilestredet 29 i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKAL TVANGSSELGES: Lokalene til SOS Rasisme i Pilestredet 29 i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer