SOS Rasisme nekter å vise fram medlemslister

Nekter for medlemsjuks, men ønsker ikke å vise retten listene de selv mener kan løse spørsmålet.

- NEI TAKK: SOS Rasisme ser ingen grunn til å gi retten innsyn i medlemslister fra 2005 og 2006. Det til tross for at støttegiverne mener å ha full rett til innsyn etter å ha bidratt med nærmere ti millioner kroner i tilskudd.  Her er SOS Rasisme representert ved advokat Arne Heiestad (t.v.), advokatfullmektig Peter Skarbøvig og daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl
- NEI TAKK: SOS Rasisme ser ingen grunn til å gi retten innsyn i medlemslister fra 2005 og 2006. Det til tross for at støttegiverne mener å ha full rett til innsyn etter å ha bidratt med nærmere ti millioner kroner i tilskudd. Her er SOS Rasisme representert ved advokat Arne Heiestad (t.v.), advokatfullmektig Peter Skarbøvig og daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Landsrådet for Norges Barne- og ungdoms- organisasjoner (LNU) har saksøkt SOS Rasisme for 9,7 millioner kroner, etter mistanker om omfattende medlemsjuks og misbruk av pengestøtte.

Partene møtes denne uka i Haugaland tingrett.

I dag har SOS Rasisme avvist å legge sine omstridte medlemstall for 2005 og 2006 fram for retten.

- Vi takker nei - Vi takker nei til tilbudet om å levere ut medlemslistene for 2005 og 2006, sa advokat Arne Heiestad under dagens rettsmøte.

- «Takker nei til forslaget.» Det var vel ikke et forslag, men en anmodning om innsyn fra vår side. Dette er en begjæring om innsyn, svarte LNUs advokat Steffen Brandstad.

Medlemslistene for 2005 og 2006 er blant en rekke dokumenter LNU mener SOS Rasisme bevisst holder tilbake, for å hindre kontroll av organisasjonens reelle medlemstall og pengebruk.

- Aldri opplevd maken Dette ble understreket i retten da LNUs kontrollør Lasse Narjord Thue gikk i vitneboksen:

- Jeg har aldri fra noen organisasjon opplevd maken til negativ holdning. SOS Rasisme har ikke på noe tidspunkt ønsket å bidra til å oppklare eventuelle misforståelser. Det kan ikke oppfattes annerledes enn at de aktivt trenerer fordi det er noe man ønsker å skjule, sa Thue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer