SOS Rasisme selger unna

Kriserammede SOS Rasisme nekter å oppgi hvorfor organisasjonen plutselig selger sine lokaler i Bergen.

TIL SALGS: SOS Rasisme eier lokaler på gateplan i Kong Oscarsgate sentralt i Bergen. Eiendomsseksjonen har knapt steget i verdi siden SOS Rasisme kjøpte i 2009.  Foto:  Leif Stang / Dagbladet
TIL SALGS: SOS Rasisme eier lokaler på gateplan i Kong Oscarsgate sentralt i Bergen. Eiendomsseksjonen har knapt steget i verdi siden SOS Rasisme kjøpte i 2009. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SOS Rasisme beskyldes for omfattende triksing med medlemstall og kjøp av eiendommer for statlige midler som skulle gått til medlemsaktivitet.

De siste åra har SOS Rasisme kjøpt eiendom for cirka 11 millioner kroner. Samtidig krever Staten og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) 13,2 millioner kroner tilbakebetalt for uberettiget medlemsstøtte.

Les Dagbladets saker om SOS Rasisme.

I pengeknipe SOS Rasisme avviser alle anklagene, og ser ingen grunnn til å betale tilbake noe som helst. Samtidig holdes all offentlig støtte tilbake inntil alle påstander om triksing er ferdig etterforsket. Etter hva Dagbladet kjenner til, medfører dette at SOS Rasisme for tida sliter økonomisk.

Men daglig leder og hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme nekter å svare på om ei bunnskrapt kasse er årsak til at lokalene i Bergen nå er lagt ut for salg.

- Ingen kommentar, sier Larsen til Dagbladet.

Ingen gullgruve SOS Rasisme hadde ifølge egne tall 2972 medlemmer i Bergen ved utgangen av 2008. I tillegg er Bergen hovedsete for Hordaland fylkeslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer