Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SOS Rasisme selger unna

Kriserammede SOS Rasisme nekter å oppgi hvorfor organisasjonen plutselig selger sine lokaler i Bergen.

TIL SALGS: SOS Rasisme eier lokaler på gateplan i Kong Oscarsgate sentralt i Bergen. Eiendomsseksjonen har knapt steget i verdi siden SOS Rasisme kjøpte i 2009.  Foto:  Leif Stang / Dagbladet
TIL SALGS: SOS Rasisme eier lokaler på gateplan i Kong Oscarsgate sentralt i Bergen. Eiendomsseksjonen har knapt steget i verdi siden SOS Rasisme kjøpte i 2009. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SOS Rasisme beskyldes for omfattende triksing med medlemstall og kjøp av eiendommer for statlige midler som skulle gått til medlemsaktivitet.

De siste åra har SOS Rasisme kjøpt eiendom for cirka 11 millioner kroner. Samtidig krever Staten og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) 13,2 millioner kroner tilbakebetalt for uberettiget medlemsstøtte.

Les Dagbladets saker om SOS Rasisme.

I pengeknipe SOS Rasisme avviser alle anklagene, og ser ingen grunnn til å betale tilbake noe som helst. Samtidig holdes all offentlig støtte tilbake inntil alle påstander om triksing er ferdig etterforsket. Etter hva Dagbladet kjenner til, medfører dette at SOS Rasisme for tida sliter økonomisk.

Men daglig leder og hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme nekter å svare på om ei bunnskrapt kasse er årsak til at lokalene i Bergen nå er lagt ut for salg.

TAUS PENGE-SJEF: Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen (53) er SOS Rasismes mektigste mann. Han ser ingen grunn til å kommentere eiendomssalg eller den økonomiske situasjonen overfor Dagbladet.     Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
TAUS PENGE-SJEF: Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen (53) er SOS Rasismes mektigste mann. Han ser ingen grunn til å kommentere eiendomssalg eller den økonomiske situasjonen overfor Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

- Ingen kommentar, sier Larsen til Dagbladet.

Ingen gullgruve SOS Rasisme hadde ifølge egne tall 2972 medlemmer i Bergen ved utgangen av 2008. I tillegg er Bergen hovedsete for Hordaland fylkeslag.

Eiendommen i Kong Oscarsgate 25 ble kjøpt for 2,1 millioner kroner i 2009, og belånt for 2,5 millioner. Etter bare halvannet år har SOS Rasisme lagt lokalene på gateplan sentralt i Bergen ut for salg. Noen gullgruve er investeringen ikke blitt.

Takst- og prisantydningen er 2 150 000 kroner for de 88 kvadratmeterne. Det er kun 50 000 mer enn hva lokalene ble kjøpt for. Annonsen finner du her.

- Det har kun vært en begrenset prisstigning i det siste, sier Petter Grevstad Theodorsen i Proaktiv næringsmekling.

MÅ PUSSES OPP: Ifølge salgsprospektet behøver næringslokalene en oppussing. Lokalene har for tiden provisorisk strøm og er ikke tilknyttet vann- og avløpssystemet.  Foto:  Leif Stang / Dagbladet
MÅ PUSSES OPP: Ifølge salgsprospektet behøver næringslokalene en oppussing. Lokalene har for tiden provisorisk strøm og er ikke tilknyttet vann- og avløpssystemet. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Han er ansvarlig mekler for salget. I prospektet oppgis det at lokalene har behov for oppussing. For tiden er det kun provisorisk strøm. Lokalene til SOS Rasisme er heller ikke koblet til byggets vann- og avløp.

Nekter å svare Dagbladet sendte i forrige uke en rekke spørsmål til Larsen vedrørende salget og økonomien i SOS Rasisme. til tross for flere purringer har Dagbladet ikke fått noe svar.

- Det får dere ta til etteretning, sier Larsen på telefon.
- Betyr det at dere heller ikke kommer til å svare på våre spørsmål?
- Ingen kommentar, sier Larsen.

I mars møtes LNU og SOS Rasisme i retten. Landsrådet for Norges barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU) saksøkt SOS Rasisme for 9,7 millioner kroner. Eiendomskjøp er ventet å bli et viktig element i rettssaken.

- Vi tar salget av eiendommen i Bergen til etterretning, sier leder Tale Hungnes i LNU til Dagbladet.
Heller ikke leder Ingrid Bergum i det statlige Fordelingsutvalget ønsker å kommentere salget.

image: SOS Rasisme selger unna

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!