SOS Rasisme-topper hentet ut titusenvis av kroner med råtne bilag

Nå nekter de å svare på spørsmål om skatt, store kjøregodtgjørelser og omfattende drosjeregninger. Revisor slakter regnskapene.

STOR, FEILFØRT KJØREGODTGJØRELSE: Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen (55) er SOS Rasismes mektige mann. I 2008 utbetalte han kilometergodtgjørelse på 21 500 kroner for 6 390 kilometer kjøring, i hovedsak lokalt i Haugesund. Han er også nestleder i den ytterliggående stalindyrkende organisasjonen Tjen Folket. Her forlater han kontoret til SOS Rasisme, i bil, i 2009. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
STOR, FEILFØRT KJØREGODTGJØRELSE: Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen (55) er SOS Rasismes mektige mann. I 2008 utbetalte han kilometergodtgjørelse på 21 500 kroner for 6 390 kilometer kjøring, i hovedsak lokalt i Haugesund. Han er også nestleder i den ytterliggående stalindyrkende organisasjonen Tjen Folket. Her forlater han kontoret til SOS Rasisme, i bil, i 2009. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet avslørte forrige uke hvordan tillitsvalgte i SOS Rasisme har dekket ferier og andre private goder, med penger som skulle gått til antirasistisk arbeid.

Dagbladet trykker i dag dokumenter som viser hvordan ledelsen og tillitsvalgte i 2008 hentet ut titusenvis av kroner i kjøregodtgjørelser når de brukte sine private biler for SOS Rasisme.

Revisoren og skatteeksperten som har vurdert dokumentasjonen på forespørsel fra Dagbladet, mener at mange bilag er ført stikk i strid med Skatteetatens regelverk.

De siste årene har SOS Rasisme mottatt flere titalls millioner kroner fra staten og store summer fra private givere for å drive antirasistisk arbeid. - Bilagene holder ikke Ifølge Skatteetaten kan kjøregodtgjørelser som er korrekt redegjort for utbetales uten beskatning og arbeidsgiveravgift. Det kreves blant annet datoer for avreise og hjemkomst, formålet med reisen, kjørerute og navn på passasjerer sjåføren har mottatt ekstra godtgjørelse for.

Spesielt hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen (55) har vært sparsommelig med opplysningene.- På dette bilaget er det bare påført «kjøring lokalt», for å forklare en utbetaling på 7000 kroner for 2000 kilometer bilkjøring. Dette holder ikke, sier statsautorisert revisor Terje Tvedt til Dagbladet, mens han leser seg gjennom dokumenter fra SOS Rasismes regnskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer