SOS Rasismes advokater ber namsmannen skaffe én million kroner fra klienten

SOS Rasismes egne advokater hevder de ikke har fått betalt.

- HAR IKKE FÅTT OPPGJØRET: SOS Rasismes advokat Arne Heiestad (t.h) hevder at SOS Rasisme ikke har gjort opp regninga for arbeidet advokatene har gjort for dem. Her er SOS Rasismes hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen (midten) og ansatt Henrik Ormåsen (t.v.) utenfor Haugaland tingrett. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
- HAR IKKE FÅTT OPPGJØRET: SOS Rasismes advokat Arne Heiestad (t.h) hevder at SOS Rasisme ikke har gjort opp regninga for arbeidet advokatene har gjort for dem. Her er SOS Rasismes hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen (midten) og ansatt Henrik Ormåsen (t.v.) utenfor Haugaland tingrett. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SOS Rasismes egne advokater har begjært utlegg på over én million kroner fra SOS Rasisme.

Dermed satser de på at namsmannen skal hjelpe dem å kreve inn pengene fra skandalerammede organisasjonen, om ikke SOS Rasisme betaler selv.

Kravet er rettet direkte til SOS Rasismes pengebinge, investeringsselskapet Aktivisteiendom, som eier flere lokaler i Trondheim og Oslo.

- Ikke vanlig - Vi har bare fått delvis oppgjør for det arbeidet vi har gjort. Det er ikke vanlig. Men denne saken er jo ikke helt vanlig heller, sier advokat Arne Heiestad til Dagbladet.

Heiestad og hans kollega Peter Skarbøvig i Advokat.no har jobbet for SOS Rasisme i fjor og i år. De representerte blant annet SOS Rasisme under fjorårets rettssak i november, der organisasjonen ble saksøkt for medlemsjuks og 9,7 millioner kroner av Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

Kan fratre SOS Rasisme tapte rettssaken, men anket. Ankesaken er berammet til desember i år.

Kort tid etter rettssaken ga SOS Rasisme selv en frivillig pant til advokatene sine på én million kroner i Aktivisteiendom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer