SOS Rasismes advokater trekker seg etter pengekrangel

Usikkert om organisasjonen vil møte i retten når statens søksmål på 6,8 millioner behandles mandag.

SLUTTER: Advokat Arne Heiestad i advokat.no, her sammen med sin tidligere klient SOS Rasisme, ved hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen.  Foto: Jacques Hvistendahl
SLUTTER: Advokat Arne Heiestad i advokat.no, her sammen med sin tidligere klient SOS Rasisme, ved hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en uttalelse går SOS Rasisme langt i kaste inn håndkleet i forkant av rettssaken om medlemsjuks som starter i morgen.

Staten har saksøkt SOS Rasisme for 6,8 millioner kroner. Dette er penger staten mener organisasjonen har fått feilaktig utbetalt, etter å ha innrapportert for høye medlemstall i 2007 og 2009.

- Det er svært beklagelig at vi ikke får prøvd vår sak i retten, skriver organisasjonen i uttalelsen.

Totalt har SOS Rasisme mottatt krav på over 17 millioner kroner for medlemsjuks og brudd på regelverket fra ulike støttegivere. Organisasjonen hevdet på det meste å ha rundt 47 000 medlemmer, men hadde trolig rundt 5000 støtteberettigede medlemmer.

Betaler ikke advokatene Bakgrunnen for utspillet er en pengefeide mellom SOS Rasisme og deres advokater. Advokatene trakk seg tidligere denne uka og vil ikke stille i rettssalen mandag.

- Klienten vår klarer ikke å gjøre opp regninga, så da har vi valgt å fratre. Det er helt vanlig å gjøre det slik, sier advokat Arne Heiestad til Dagbladet.

Ifølge domstolsadministrasjonens regelverk for sivile søksmål har SOS Rasisme full mulighet til å stille i retten selv mandag, uten advokater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer