Sosiale medier-dissing mellom bankene etter at DNB la gebyrer på minibankuttak

- Vi må innrømme at DNBs svar også var ganske bra. 

<b>BANK MOT BANK:</b> Avgjørelsen om å legge gebyrer på uttak i minibank, gjorde at Skandiabanken la ut en post for å erte konkurenten. Foto: NTB Scanpix / Skjermdump DNBs Facebook-side
BANK MOT BANK: Avgjørelsen om å legge gebyrer på uttak i minibank, gjorde at Skandiabanken la ut en post for å erte konkurenten. Foto: NTB Scanpix / Skjermdump DNBs Facebook-sideVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): DNB gikk onsdag ut med at de fra nyttår tar ti kroner per minibankuttak, først omtalt av Dagens Næringsliv.

Dette skapte misnøye blant kundene.

Men det trigget humoren hos konkurrentene. Skandiabanken laget meme av Leonardo DiCaprio fra rollen i «The Great Gatsby» med påskriften: «Cheers to gebyrfri kortbruk».

Det tok ikke lang tid før konkurrenten svarte. Med samme meme.

«Cheers to å faktisk ha minibank», kontret de.

Og fikk en grinelattersmiley tilbake.

- Dette var ment som et lite spark til DNB, åpenbart. Vi kommer jo aldri til å legge gebyrer på uttak verken i Norge eller i utlandet. Det er unge, kreative folk som styrer sosiale medier, og vi syntes det var gøy, sier Ole B. Larsen, mediekontkat hos Skandiabanken.

Han ser seg imidlertid nødt til å berømme konkurrentens svar.
- Vi må innrømme at DNBs svar også var ganske bra. Selv om vi ser på dem som vår kanskje hardeste konkurrent, er det god stemning hele veien .


- Men er ikke dette brudd på opphavsretten?

- Vi lette på nett etter praksis knyttet til bruken av slike memer. Vi fant ikke noe som konkluderte i den ene eller andre retning. Særlig dette bildet av Leonardo Dicaprio er hyppig brukt. Muligheten til å gi vår konkurrent DNB et lite vennskapelig stikk ble til slutt utslagsgivende. Dette var en enkeltstående kommentar, ikke noe vi bruker i markedsføring.

Til Dagbladet sier kommunikasjonssjef Even Westerveld i DNB at de syntes det var morsomt å svare når Skandiabanken tross alt ikke har noen minibanker.

- Og så liker vi selvfølgelig å forsøke innnimellom å bruke humor når det passer seg. Så håper vi de fleste syntes det var innafor, og gjort med glimt i øyet.

Til spørsmålet om opphavsrett sier han at bildet er mye brukt på internett og at han ikke har noen formening utover det.

- Flere skriver i kommentarfeltet at DNB har fjernet mange minibanker i Nord-Norge? Er det ikke da litt breialt å skryte av minibanker?

- Det er ingen som har så mange minibanker som oss . Vi har fortsatt 200 minibanker mens skandiabanken har null. Men minibanker er dyre å drifte, og de blir stadig mindre brukt. Dermed blir det stadig færre av dem, sier Westerveld.