Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sosialistene taper valget i Portugal

Det høyreorienterte opposisjonspartiet PSD har vunnet valget i Portugal, ifølge flere valgdagsmålinger.

FEIRER SEIER: Tilhengere av sentrum-høyre-partiet PSD startet feiringen ved Sana Hotel i Lisboa umiddelbart da de hørte resultatene fra valgdagsmålingene. , Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
FEIRER SEIER: Tilhengere av sentrum-høyre-partiet PSD startet feiringen ved Sana Hotel i Lisboa umiddelbart da de hørte resultatene fra valgdagsmålingene. , Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målinger gjort for tre forskjellige TV-stasjoner gir seieren til Sosialdemokratene (PSD), som tross navnet regnes som et sentrum-høyre-parti.

PSD ligger an til å få mellom 37 og 43 prosent av stemmene, mens det regjerende Sosialistpartiet ser ut til å få en oppslutning på mellom 23 og 30 prosent.

Smertefulle tiltak Dermed vil PSD trolig få flertall i nasjonalforsamlingen sammen med det konservative partiet CDS-PP.

Den neste regjeringen i Portugal vil bli nødt til å gjennomføre smertefulle sparetiltak for å få orden på økonomien. Søndagens valg er blitt omtalt som «avgjørende», men oppmøtet ser likevel ut til å ha vært lavt.

Bunnrekord Ved 17-tiden hadde knappe 42 prosent av de stemmeberettigede avgitt stemme, noe som var lavere enn den forrige bunnrekorden.

Alle de viktigste portugisiske partiene har lovet å gjennomføre innstrammingstiltakene som Det internasjonale pengefondet (IMF) og EU har stilt som betingelse for at Portugal skal få økonomisk krisehjelp. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media