Sosialklient gjemte en halv million på soverommet

Stablet pengene i et skatoll.

 ALTERNATIV SPAREGRIS:  Paret forsøkte å gjemme pengene i et skatoll på soverommet. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto
ALTERNATIV SPAREGRIS: Paret forsøkte å gjemme pengene i et skatoll på soverommet. Foto: Jens Sølvberg / SamfotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ransaket i januar 2014 parets hjem i forbindelse med etterforskningen av en annen straffesak da de kom over 470 000 kroner i kontanter. Pengene var stablet i et skatoll i parets soverom.

Kona, som er dømt for medvirkning, er dømt til betinget fengsel i 36 dager med en prøvetid på to år, skriver Troms Folkeblad.

Sosialhjelp I en periode fra mars 2010 til januar 2013 søkte paret om supplerende stønad til livsopphold 25 ganger. Sosialstønaden ble innvilget 17 ganger, og utgjorde samlet en sum på nesten 145 000 kroner. Paret må betale tilbake vel 132 000 kroner.

Mannen, som er norsk statsborger, men som opprinnelig kommer fra Afghanistan, forklarte i retten at han ikke kjente til reglene for sosialhjelp.

Trygdebedrageri For Senja tingrett forklarte mannen at pengene tilhørte hans sju barn, som sparte penger sammen for å kunne kjøpe hus. Til politiet like etter ransakingen forklarte han at de ikke hadde penger i banken fordi familien da ikke kunne få sosialhjelp.

I dommen pekes det på at trygdebedrageri i et samfunnsperspektiv anses som en så alvorlig form for kriminalitet at allmennpreventive hensyn skal tillegges særlig stor vekt. I formildende retning la retten lagt vekt på at saken hadde svært lang liggetid hos politiet.

(NTB)