«Sosialkontoret ba meg selge kroppen min»

Domenique Selika ba sosialkontoret om 35 kroner i matstøtte. Hun ble blankt avslått, men fikk med seg et råd på veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vakthavende saksbehandler sa at jeg kunne selge kroppen min, hvis det ikke fantes noen annen utvei, sier Domenique. Hun er sjokkert og fortvilet over Oslo-sosialkontorets brutale håndtering.

- Jeg har vært prostituert, men det er åtte år siden nå. Jeg har brukt mye krefter på å legge dette bak meg. Derfor er det ekstra tøft å få slikt slengt i trynet, sier Domenique.

- Da jeg begynte å gråte, reiste bare saksbehandleren seg og gikk sin vei, forteller hun.

Lik opplevelse

Venninnen Mona Andreassen har opplevd den samme behandlingen fra sitt sosialkontor.

- Når de ikke vil eller kan gi nødhjelp, henviser de ofte til siste alternativ, nemlig «strøket». Selv om jeg av og til går på strøket, er det for rått av saksbehandlerne å komme med slike utsagn, sier Mona Andreassen.

Vil undersøke

Helse- og sosialsjef ved Torshov og Sagene bydel i Oslo, May Stene-Johansen, vil sjekke denne saken.

- Hvis dette stemmer, er det en sak som vi må ta opp internt. Det er helt uhørt at saksbehandlere kommer med slike meldinger til klienter. For meg er det vanskelig å gå inn i enkeltsaker, men jeg vil oppfordre denne kvinnen til å rapportere inn saken til bydelen, slik at vi kan få gransket dette nøyere.

SJOKKERTE: - Meldingen fra vakthavende saksbehandler ved sosialkontoret fikk meg til å grine, sier Domenique Selika. Til høyre venninnen Mona Andreassen.