Sosialkontoret betalte horesex

En 37-åring fikk låne 10000 kroner av sosialkontoret til å betale depositum for en leilighet. Pengene brukte han til å kjøpe sex med horer i Oslo. Da trygdemisbruket ble oppdaget, ble lånet omgjort til sosialstønad, slik at 37-åringen slapp å betale tilbake pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg brukte de 10000 kronene på ei uke på massasjeinstitutter - og betalte for sex, innrømmer 37-åringen åpent.

Bakgrunnen for det oppsiktsvekkende trygdebedrageriet er at mannen angivelig hadde skaffet seg en leilighet, men manglet 10000 kroner til depositum. Det fikk han av det lokale sosialkontoret, mot at det ble utferdighet et gjeldsbrev som garanti.

Sosialbidrag

Leilighetsopplegget gikk imidlertid i vasken, om det i det hele tatt eksisterte. 37-åringen brukte i stedet pengene på massasjeinstitutter. Da sosialkontoret oppdaget at pengene var misbrukt, ble gjeldsbrevet gjort om til sosialbidrag - og 37-åringen var gjeldfri.

Dette skjedde fordi sosialkontoret mente 37-åringen ikke ville være i stand til å tilbakebetale de 10000 kronene.

Med forsett

Forholdet rundt sosialpengene som ble brukt på horehus, er avdekket under en straffesak mot 37-åringen i Oslo byrett. I premissene for en enstemmig dom heter det:

- Retten finner at 37-åringen har handlet forsettlig og i uberettiget vinnings hensikt, og at han var klar over at han utsatte det lokale sosialkontoret for fare for tap.

Vold og trusler

I byretten sto 37-åringen også tiltalt for vold og trusler, spesielt mot sin eks-kone. Han ble dømt til fengsel i seks måneder, hvorav 90 dager ble gjort betinget.

37-åringen må dessuten betale 10000 kroner i oppreisning til eks-kona for vold og trakassering. Byretten har ikke lagt til grunn at 37-åringen ikke kan gjøre opp for seg, slik som sosialkontoret gjorde.

37-åringen ble også funnet skyldig i å ha slått ned en ansatt ved skolefritidsordningen, hvor hans barn gikk på skole. Bakgrunnen var strid om samværsrett for barna.