Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sosialministeren skal studere fransk narkopolitikk

Sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa reiser til Frankrike om to uker for å studere forsøkene med å bruke buprenorfin som et alternativ til metadon i behandling av narkomane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den narkopolitiske debatten har det den siste tiden vært vist til vellykkede erfaringer i Frankrike med bruk av buprenorfin som alternativ til metadon i behandling av rusmiddelmisbrukere.

I en interpellasjonsdebatt i Stortinget i dag sa sosialministeren at hun vil besøke Frankrike allerede om to uker for å få direkte kunnskap om disse erfaringene.

- Deretter vil jeg i samråd med Statens helsetilsyn og andre kompetente instanser vurdere om vi også bør sette i gang lignende forsøk i Norge, sa Meltveit Kleppa.

I debatten etter interpellasjonen fra John I. Alvheim (Frp) slo hun fast at regjeringen vil sørge for konkrete og differensierte hjelpetiltak på gateplanet i osloregionen.

Alvheim viste til at over 200 sterkt syke og nedkjørte narkomane døde av overdose i fjor.

- Det kan bli like mange og kanskje flere slike dødsfall om ikke ekstraordinære tiltak settes inn på gateplanet i Oslo umiddelbart, sa Alvheim.

I alt er det registrert 270 dødsfall i forbindelse med narkotika i fjor i hele landet mot 177 i 1997.

For første gang var det like mange som døde av narkotika utenom Oslo som i Oslo, 136 mot 134. Av de 270 som døde i 1998 var det 226 menn og 44 kvinner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media