Sosialministeren skal studere fransk narkopolitikk

Sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa reiser til Frankrike om to uker for å studere forsøkene med å bruke buprenorfin som et alternativ til metadon i behandling av narkomane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den narkopolitiske debatten har det den siste tiden vært vist til vellykkede erfaringer i Frankrike med bruk av buprenorfin som alternativ til metadon i behandling av rusmiddelmisbrukere.

I en interpellasjonsdebatt i Stortinget i dag sa sosialministeren at hun vil besøke Frankrike allerede om to uker for å få direkte kunnskap om disse erfaringene.

- Deretter vil jeg i samråd med Statens helsetilsyn og andre kompetente instanser vurdere om vi også bør sette i gang lignende forsøk i Norge, sa Meltveit Kleppa.

I debatten etter interpellasjonen fra John I. Alvheim (Frp) slo hun fast at regjeringen vil sørge for konkrete og differensierte hjelpetiltak på gateplanet i osloregionen.

Alvheim viste til at over 200 sterkt syke og nedkjørte narkomane døde av overdose i fjor.

- Det kan bli like mange og kanskje flere slike dødsfall om ikke ekstraordinære tiltak settes inn på gateplanet i Oslo umiddelbart, sa Alvheim.

I alt er det registrert 270 dødsfall i forbindelse med narkotika i fjor i hele landet mot 177 i 1997.

For første gang var det like mange som døde av narkotika utenom Oslo som i Oslo, 136 mot 134. Av de 270 som døde i 1998 var det 226 menn og 44 kvinner.

(NTB)