Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sosialministeren ville ikke hjelpe

39-åringen har forklart at han for en tid tilbake, i desperasjon, kontaktet daværende sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette i et forsøk på å få kontakt med barna sine. Men 39-åringen har konkludert:

- Ingen ting skjedde. Statsråden sa til meg at hun ikke hadde noe med dette å gjøre. Hvis ikke sosialministeren har med min situasjon å gjøre, hvem skal da ha det?

Sambygding

Meltveit Kleppa, som var sosialminister i Bondevik-regjeringen, er sambygding med gisseltakeren.

39-åringen har fortalt flere i detalj om bakgrunnen som førte til at han aksjonerte mot barnehagen i går formiddag. 39-åringen skylder rett og slett på alt og alle for den angivelig håpløse situasjonen har har kommet opp i.

Motarbeidet

Ifølge han sjøl, er han motarbeidet av eks-kona, barnevernet, det lokale sosialkontoret, lensmannskontoret, kirka og politiet.

39-åringen ble varetektsfengslet 22. desember i fjor for voldtekt mot eks-kona. Forhørsretten fant at det var skjellig grunn til mistanke, og 39-åringen satt en måned i varetekt. Det mener han også er et overgrep mot ham iverksatt av eks-kona, og han nekter for alt.

Voldtektssaken skal ha blitt et vendepunkt: Etter at han slapp ut fra varetekt 19. januar, skal ha ikke ha fått sett barna overhode, etter det han sjøl har opplyst.

Ifølge 39-åringen begynte problemene for alvor, da han ble separert fra kona i mai i 1999.

Forsmådd

- Det gikk veldig inn på meg, har 39-åringen forklart. Han framstår som en forsmådd ektemann, og hevder at kona tok ungene med seg til en annen mann.

- Det gikk veldig hardt inn på meg, har 39-åringen forklart.

Etter samlivsbruddet skal 39-åringen ha fått en samværavtale med kona om nettopp barna, men den skal bare ha tatt hensyn til økonomi og ikke hans praktiske arbeidssituasjon, ifølge han sjøl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media