- Sosialministeren ville ikke hjelpe

39-åringen har forklart at han for en tid tilbake, i desperasjon, kontaktet daværende sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette i et forsøk på å få kontakt med barna sine. Men 39-åringen har konkludert:

- Ingen ting skjedde. Statsråden sa til meg at hun ikke hadde noe med dette å gjøre. Hvis ikke sosialministeren har med min situasjon å gjøre, hvem skal da ha det?

Sambygding

Meltveit Kleppa, som var sosialminister i Bondevik-regjeringen, er sambygding med gisseltakeren.

39-åringen har fortalt flere i detalj om bakgrunnen som førte til at han aksjonerte mot barnehagen i går formiddag. 39-åringen skylder rett og slett på alt og alle for den angivelig håpløse situasjonen har har kommet opp i.

Motarbeidet

Ifølge han sjøl, er han motarbeidet av eks-kona, barnevernet, det lokale sosialkontoret, lensmannskontoret, kirka og politiet.

39-åringen ble varetektsfengslet 22. desember i fjor for voldtekt mot eks-kona. Forhørsretten fant at det var skjellig grunn til mistanke, og 39-åringen satt en måned i varetekt. Det mener han også er et overgrep mot ham iverksatt av eks-kona, og han nekter for alt.

Voldtektssaken skal ha blitt et vendepunkt: Etter at han slapp ut fra varetekt 19. januar, skal ha ikke ha fått sett barna overhode, etter det han sjøl har opplyst.

Ifølge 39-åringen begynte problemene for alvor, da han ble separert fra kona i mai i 1999.

Forsmådd

- Det gikk veldig inn på meg, har 39-åringen forklart. Han framstår som en forsmådd ektemann, og hevder at kona tok ungene med seg til en annen mann.

- Det gikk veldig hardt inn på meg, har 39-åringen forklart.

Etter samlivsbruddet skal 39-åringen ha fått en samværavtale med kona om nettopp barna, men den skal bare ha tatt hensyn til økonomi og ikke hans praktiske arbeidssituasjon, ifølge han sjøl.