Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sosiologi-professor vil legalisere cannabis

Willy Pedersen overbevist av sin egen studie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Foreningen for human narkotikapolitikk berømmer sosiologiprofessor for å ha endret standpunkt i spørsmålet om cannabis bør legaliseres.


I Morgenbladet denne uken skriver sosiologiprofessor Willy Pedersen at han angrer på sin tidligere motstand mot å legalisere cannabis. Det er hans egen studie av cannabisbrukere som har fått ham til å skifte mening.

- Bruk og besittelse av cannabis bør legaliseres. Det er urimelig å straffe cannabisrøykere, skriver Pedersen.

Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, roser sosiologiprofessoren for å ha kommet til ny innsikt som innebærer en anerkjennelse av prinsippet om å ikke straffe noen for å skade seg selv.

- Lite er så vanskelig for fagpersoner og eksperter som å vedgå at de har tatt feil, og ikke minst å gå åpent ut om det. Slikt krever en karakterstyrke som de fleste bare kan misunne, skriver Knutsen i en pressemelding.

(NTB)

SNUDDE: Willy Pedersen.
SNUDDE: Willy Pedersen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling