Søsken slapp med skrekken

BERGEN (Dagbladet): Fire søsken alene hjemme reddet seg ut fra slikkende flammer da huset de bodde i på Askøy brant ned i går morges. Tilbake står et nedbrent hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna, to søstre på seksten og åtte år, og to gutter på femten og elleve, hadde kost seg med pizza kvelden før og lå og sov da brannalarmen gikk. Barna var sjelden alene, men denne helga var far på arbeid i Nordsjøen og moren på hyttetur da brannalarmen gikk ved halv-ni-tida.

Storesøsteren løp da ned i første etasje og prøvde å åpne døra til stua. Der ble hun møtt av flammer og uutholdelig varme. Hun skjønte fort at det eneste hun kunne gjøre var å redde søsknene og seg selv ut av huset og fikk vekket de andre.

Ikke vekket

Yngstejenta på åtte lå i første etasje der brannen brøt ut, og hadde ikke blitt vekket av brannalarmen. I bare undertøyet kom barna seg ut over plenen til naboen. Minutter seinere sto hele huset i lys lue. Varmeutviklingen var så rask at da den eldste broren våknet av alarmen, brente han seg på sengekanten da han skulle reise seg.

Naboer tok hånd om barna og ringte brannvesenet som var på plass femten minutter seinere. Da var det eldre, men nyoppussede huset overtent.

Tjue minutter seinere var brannen under kontroll, men ingenting var å redde.

Brannmannskapet mener barna hadde flaks som greide å redde seg ut i tide. Takket være storesøsteren overlevde alle barna brannen som har etterlatt hjemmet deres i svarte ruiner.

I sjokk

De fire barna var i går i sjokk etter den dramatiske brannen. Foreldrene kom seinere på dagen hjem til nedbrent hus, men det kjæreste var reddet og i god behold: ungene.

TRIST SYN: De fire barna som var alene hjemme hadde flaks som overlevde brannen, mener brannmanskapet som rykket ut.