Søskenbarn omkom i bussulykken

KARASJOK/OSLO (Dagbladet): Sju år gamle Lasse Lemet Gaup, sju år gamle Anne Maja Anti og elleve år gamle Inger Kare Anti omkom i bussulykken i Karasjok i dag. De to jentene var søskenbarn. Minnestunden for de omkomne er nettopp ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karasjok kirke var fullsatt da det fredag kveld ble holdt minnestund over de tre forulykkede skolebarna i bussulykken fredag morgen.

En svært beveget lensmann Svein Hanssen fortalte de rundt 300 frammøtte om sine egne opplevelser den tunge fredagen. Han var alene på vakt da ulykken skjedde, skriver NTB.

Alle er rammet

- Vi kan ikke i kveld fortelle dere hva som var årsaken til ulykken. Men vi setter inn alle ressurser for at dere skal kunne få et ordentlig svar på mandag, sa Hanssen under minnestunden.

- I Karasjok er alle rammet av denne ulykken. De som ikke er direkte berørt, kjenner noen som er det. Vi har vært sammen med barna og de pårørende fra den første akutte fasen etter ulykken der det var sparsomt med informasjon, uttalte sogneprest Arild Hellesøy før folk samlet seg i kirken.

Unnamanøver

Politiet kan lese ut fra terrenget at føreren av ulykkesbussen har foretatt en unnamanøver like før bussen skar ut av veien og veltet.

- Dette kan skyldes at bussen møtte en bil før den kjørte ut, opplyser politimester Kristine Fossen ved Vadsø politidistrikt til NTB fredag kveld.

Politiet hadde den første samtalen med sjåføren fredag kveld, kort tid etter at han var blitt operert for skadene han pådro seg i ulykken.

- Jeg kan ikke si noe om innholdet i denne samtalen, men vi har også fått kontakt med både sjåfør og passasjer i en mulig møtende bil. Disse sitter akkurat nå inne til avhør, opplyste Fossen.

Tørr vei

Politiet har sendt en mann fra Hammerfest for å snakke med sjåføren av ulykkesbussen.

- Det har ikke vært kuldegrader, og veien så tørr og rimelig grei ut på tv, sier politiadjutant Marie Lygre.

I tillegg til de tre omkomne barna, ble fire skadd i ulykken som skjedde rett etter klokka 8 i dag. Ett av barna skal være hardt skadd, og ble bragt til Regionsykehuset i Tromsø. Bussjåføren ble også skadd i ulykken.