OMKOM: To omkom og en ble lettere skadd da det gikk et ras på Kvaløya utenfor Tromsø i dag. Foto: Lina Livsdatter / NORDLYS
OMKOM: To omkom og en ble lettere skadd da det gikk et ras på Kvaløya utenfor Tromsø i dag. Foto: Lina Livsdatter / NORDLYSVis mer

Søskenbarna Harald Arne og Roger Alf mistet livet i snøskred

Mann (27) var den eneste som var uskadd og måtte gå i en time for å varsle om skredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk et skred rundt klokka 11.30 ved Middagstinden på Kvaløya utenfor Tromsø i dag. Skredet tok med seg to menn, og skadde en tredje mann.

Ifølge avisa Nordlys måtte den fjerde i turfølget, en 27-åring, gå i rundt en time for å få sendt en sms til kjente, som fikk varslet redningsmannskaper klokka 12.36 i dag.

Søskenbarn De to mennene som ble tatt med av skredet var Harald Arne Andersen (47) og Roger Alf Andersen (56), som var søskenbarn.

Begge var bosatt på Kvaløya i Tromsø kommune, skriver avisa Nordlys.

I 14-tida ble mennene funnet av letemannskaper, men de hadde da ligget omlag to timer snømassene. Like før klokka 16 bekrefter politiet at begge er omkommet.

Den tredje mannen som ble skadd av raset er fraktet til sykehus.

- Han ble i går fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med lettere skader, sier fungerende operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Børge Lindberg til Dagbladet.

Bratt fjell Middagstinden er et stedvis bratt fjell som ligger i nærheten av tettstedet Kattfjordeidet på Kvaløya.

De pårørende er innforstått med at navnene offentliggjøres av politiet.