LIKSØK: Spesialtrente likhunder er i aksjon etter at et ungt søskenpar alarmerte om menneskehode i vannet på svensk badeplass i går kveld. Foto: Expressen
LIKSØK: Spesialtrente likhunder er i aksjon etter at et ungt søskenpar alarmerte om menneskehode i vannet på svensk badeplass i går kveld. Foto: ExpressenVis mer

Søskenpar slo alarm om menneskehode i vannet

Politiet søker med likhunder på populær badeplass i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): To søsken, en gutt på 12 år og ei jente på 14 år, hevder de så et menneskehode i vannet ved badeplassen Hamnvik i  svenske Nynäshamn i går kveld, skriver Expressen.

Dykkere fra den nasjonale innsatsstyrken er på plass, og politiet søker i området ved hjelp av likhunder. Søskenparet skal ha oppdaget menneskehodet på bunnen da de skulle bade i 20-tida i går kveld.

- Vi fikk meldingen klokka 23.24, og bedømmer opplysningene som svært troverdige. Barna var sjokkerte etter hendelsen, sier politibetjent Lars Alvarsjö ved Handen-politiet, ifølge Expressen.

- Det var gutten som først oppdaget hodet. Han fortalte dette til søsteren som ikke trodde på ham. Men senere fikk også hun se hodet. Vi har fått hjelp av redningstjenestens dykkere i løpet av natta, men har ikke funnet noe hittil. Men det tok jo en stund innen vi fikk meldingen, og det er vannstrømmer i området, sier Alvarsjö.

Ved titida i formiddag startet dykkersøk på badeplassen. Politiet har også tatt i bruk likhunder.

- Dette er hunder som brukes ved drukningsulykker. De har evnen til å lukte lik i vannet, sier Ulla-Britt Öhman ved Handen-politiet.

Hamnviken er en populær badeplass for barnefamilier.

- Pappaen sier at barna er troverdige. Det her kan man jo ikke ignorere. Vi må søke i området.