Søppel kan avsløre drapsmannen

Politiet i Kongsvinger står uten drapsmann, drapsvåpen eller motiv.

FINKJEMMET SØPPEL: Politiets teknikere gikk nøye gjennom søppelet og store områder utenfor blokka der 18-åringen ble funnet drept. Foto: Frank Karlsen
FINKJEMMET SØPPEL: Politiets teknikere gikk nøye gjennom søppelet og store områder utenfor blokka der 18-åringen ble funnet drept. Foto: Frank KarlsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): Politiet brukte i går store ressurser på å gå gjennom søppel og store områder rundt boligblokka der den 18 år gamle mannen ble funnet brutalt drept natt til søndag.
Nå venter omfattende undersøkelser. Politiet har, i samarbeid med Kripos, blant annet sikret seg mange sigarettsneiper i området i håp om at de kan knytte et DNA-funn til en gjerningsmann.

Men politiet står foreløpig uten konkrete mistenkte, drapsvåpen eller noe motiv i saken.

Hedret familiemedlem
—?Vi får stadig inn nye tips i saken, og vi håper alle som vet noe melder seg til politiet, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Mange tok også turen til funnstedet i går for å legge ned blomster og en siste hilsen til den drepte 18-åringen. To av dem var to svært nære familiemedlemmer av den drepte.

—?Han er dypt savnet. Første prioritet nå må være å oppklare saken, sier til de to familiemedlemmene til Dagbladet.

En gåte
Det framstår som en gåte hva som var foranledningen til drapet, men et kvinnelig vitne har forklart at hun hørte ivrig prat eller diskusjon mellom 18-åringen og en annen person bare minutter før drapet skal ha skjedd. Kvinnen skal ha gjort observasjonen i 00.45-tida. 18-åringen ble funnet om lag klokka 01.20.

Politiet er også interessert i å komme i kontakt med en hundelufter som skal ha vært i området i 00.30-tida.

—? I tillegg er vi svært interessert i å komme i kontakt med to vitner som skal ha sett avdøde tidligere på kvelden. Det ene vitnet skal ha sett ham ved Snackbar?n, mens det andre skal ha observert 18-åringen i 20-tida ved Brusenteret. Men vi har dannet oss et ganske godt bilde av hva han har foretatt seg i tidsrommet før midnatt, sier Johnsen Dahl.

Obdusert
Den foreløpige obduksjonsrapporten av den drepte er ventet å foreligge i løpet av dagen. Den vil forhåpentligvis gi svært viktig informasjon om hvordan 18-åringen ble drept. Den kan også gi svar på om funnstedet var drapsåstedet og nærmere om mer konkret drapstidspunkt.

Ifølge vitner skal 18-åringen ha blitt funnet med halsen skåret over.